<

ГО «Зелений маяк» з Володимира стала однією з найкращих команд на платформі розвитку «SILab Ukraine»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:41 | 19.09.2022 / Володимир / /
Перегляди
525
/ Коментарі відсутні

ГО «Зелений маяк» започаткувала проект «Врятувати життя – може кожен» у Володимирі в 2022 році. Його ціллю було навчити школярів основам першої домедичної допомоги. Пізніше почали навчати ще й вчителів.

Все це відбувалось на волонтерській безкоштовній основі для учнів та вчителів шкіл, ліцеїв, коледжів. Задача була попередити ймовірні нещасні випадки у школах, які б призвели до загибелі учнів у школах, до приїзду карети швидкої медичної допомоги.

Про участь та перемогу в грановому проєкті соціального підприємства розповів у своєму фейсбуці лідер ГО Руслан Бормовий.

Вже з березня 2022 року, команда інструкторів ГО «Зелений маяк» працювала і навчала, в тому числі і тактичній медицині, військовослужбовців ЗСУ та інших силових відомств нашої держави. Адже це той рік, в якому знання по-порятунку один одного військовими, піднялись на один з перших рядів, щодо обов’язкових навичок військовослужбовця.

Для більш якісної роботи, постійно не вистачало певних матеріалів, речей, устаткування тощо.

“Ми шукали ще із 2020 року, різні варіанти «підсилення» нашої матбази необхідними речами та обладнанням. Тому коли було оголошено конкурс підтримки соціального підприємництва від інвесторів та SILab Ukraine, наша громадська організація вирішила взяти у ньому участь із проектом, по навчанню основам домедичної допомоги”.

Серед кількох десятків команд із різними проектами, з багатьох областей України, відібрали 20 команд, для навчання, серед яких мали вибрати 5-ть переможців. Відібрані команди проходили навчання із різних бізнесових тем. Навчання проходило онлайн. Але не тільки вчили, але й давали домашні завдання, роботу із менторами, домашніми завданями і від них. Потім розбір домашніх завдань, в кого, що, чому і як.

Цікаві знання, серйозні питання та головне навчання темам, які справді вартують багато – і все це було безкоштовно для команд-учасників, яких відібрали для участі!

Потім був захист проекту. І вуаля, одним із 5-ти переможців став «Зелений маяк»!

“Тепер ми маємо в планах реалізувати наш проект, із навчання першої домедичної допомоги, який завдяки підтримці інвесторів та пройденому навчанню від «SILab Ukraine» відкриє нові горизонти у навчанні громадян, компаній, військових основам першої домедичної допомоги. Ми раді тому, що такі необхідні навички для людей, завдяки нашому відкритому соціальному підприємництву стануть ще більш кращими у матеріально-навчальному плані!”

Фінансову підтримку було надано Ukrainian Social Venture Fund після проходження “Експрес онлайн-інкубатору для створення та розвитку соціальних підприємств” та в межах проєкту “Collaborate for Impact”. Інкубатор було реалізовано SILab Ukraine за підтримки 1to4 Foundation. Проєкт “Партнерство задля впливу /Collaborate for Impact” реалізується у співпраці з EVPA за підтримки DG NEAR EU Programme.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця