<

Енергоаудит може допомогти вирішити проблеми багатоповерхових будинків у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:23 | 30.09.2016 / Володимир /
Перегляди
0
/ коментарі 4

Протягом кількох місяців у Володимирі-Волинському обговорються проблеми багатоповерхівки за адресою Сагайдачного, 3. Зокрема, розібратись з питанями теплопостачання намагався народний депутат Ігор Гузь, який провів зустріч із мешканцями будинку.

Тоді ж було вирішено, що конкретні кроки вирішення проблеми може запропонувати енергоаудит. Ярослав Матвійчук пообіцяв тримати питання вказаного будинку на контролі, а також запросити компетентну фірму для проведення енергоаудиту.

29-го вересня результати енергоаудиту проведеного рівненською фірмою, котра раніше для Володимир-Волинського ОСББ “Мрія” встановлювала тепловий пункт (за результатами попереднього опалювального сезону жителі вказаного ОСББ платили найнижчий тариф у місті).

Детально суть та порядок впровадження енергозберігаючих заходів пояснив голова обласної Асоціації голів ОСББ Петро Лавринюк. Так, пан Лавринюк зазначив, що першим кроком повинно стати бажання проводити модернізацію будинку. Далі варто встановлювати індивідуальний тепловий пункт для будинку, котрий би вирівнював теплопостачання в будинок, відповідав за рівномірний розподіл теплоносія у квартири.

img_0674

Для будинку Сагайдачного, 3 роботи, обладнання для індивідуального теплового пункту вартуватимуть близько 566 тисяч. Проте, Петро Лавринюк додав, що згідно державної програми можна компенсувати від 40 до 70% витрачених коштів ( в залежності від кількості сімей, які отримують субсидії). Саме ж встановлення ІТП окуповується за 6-ть місяців. Вже під час наступного опалювального сезону дозволяє економити близько 50% на теплопостачання.

Також під час енергоаудиту було вказано на ряд інших моментів, де відбуваються значні енерговтрати: батареї на сходинковій клітці, не засклені вікна, вхідні двері, вихід на дах будинку, утеплення стін.

Ярослав Матвійчук, перший заступник міського голови, наголосив, що планується провести поїздку голів ОСББ та ініціативних груп до Луцька, аби ознайомитись ще з їхнім досвідом встановлення ІТП. А на завершення додав, що найбільш складно буде “боротись” із теплокомуненерго, адже ІТП для них не вигідні.

img_0678




коментарів: 4
  1. ІТП , без проведення ефективного утеплення стін , горища та підвалів , без заміни вікон , без ефективного утеплення труб в підвалах , без промивки стистем та регулювання стояків опаленння . без приведення в належний стан автономок це звичайний блеф фірм ,які заробляють на дорогому обладнанню ІТП.

    • а що там робить аферистка по квартирах Власюк . що видурила на свій будинок в держави більше 200 тис.грн , якщо вона з тими хлопцями , що разом з Матвійчуком лапшу вішають жителям будинку , то це точно якась хімія.

  2. Людям потрібно надіятись на себе а не на ЖЕКи. Вони вам вже нічого не повернуть фінансово і не відремонтують! Так само не кожен проживаючий кине копійку за хороше проживання у квартирі…

    • щось не зрозуміло що там лепече саганюковський “детско”-, Матвійчук , шо найбільш важко буде боротися з теплокомуненерго – а що хіба він не знає , що в теплокомуненерго керує ставлениця Саганюка – Рубанова , яка виконає любу вказівку влади , і в будинках хазяїн- точно не теплокомуненерго.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця