<

«Доктор відповідай за базар», – Саганюк до головного лікаря Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:27 | 23.12.2018 / Володимир /
Перегляди
6
/ 1 коментар

21-го грудня на засіданні сесії Володимир-Волинської міської ради, депутат Ярослав Жук підняв питання, чому в проекті змін до бюджету йдеться про повернення в обласний бюджет майже 300 тисяч гривень, які призначалися для реалізації програми “Доступні ліки”.

Депутат розповів, що йому відомі факти, коли компенсовували витрати на не дорогі ліки, а в той же час декому взагалі відмовляли виділяти кошти на медичні засоби. Міський голова Саганюк наголосив, що підтримує в цьому питанні депутат Жука.

“Петро Даниловичу ( до міського голови – ред.) я не можу розповідати такі деталі на камеру. Повірте, пільгових рецептів виписувалося дуже багато. Є певні нормативи, де не можна використати цю програму”, – відповів на закиди Олександр Клачук, головний лікар Володимир-Волинського ТМО.

В дискусію втрутився депутат Руслан Мороз, який запропонував дати час головному лікарю підготуватися та саме по цьому питанню провести закрите засідання. Ярослав Жук, як варіант, запропонував сформувати тимчасову комісію, аби дослідити всі моменти в цьому питанні.

Давайте так, спершу проведіть закрите засідання комісії і перевірте, чи є підстави для закритої сесії. Але якщо немає підстав, доктор відповідай за базар”, – підсумував обговорення міський голова.

Олег Тимосевич також до цього питання запропонував не повертати кошти в обласний бюджет, а залишити в місті. Заперечила депутату в.о. начальника фінуправління міськвиконкому Ірина Томашук, повідомивши, що так не можуть зробити з ряду причин. По-перше, якщо держава дала кошти, то в кінці року згідно законодавства забирає невикористані. І по-друге, саме на цю суму держава недофінансувала програму, а рішення є суто формальним.

“У нас коштів немає. Ми не вертаємо коштів, а ми повертаємо тільки план”, – зазначила Ірина Томашук




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця