<

Для забезпечення житлом дітей-сиріт у Володимирі виділять понад 5,5 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:35 | 23.02.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
134
/ Коментарі відсутні

Затвердили цільову соціальну Програму забезпечення житлом дітей-сиріт у Володимирі на 2022-2026 роки, з загальним обсягом фінансування 5 600 тис. грн.

За це рішення проголосували 30 депутатів на сесії міської ради 23-го лютого.

Координуватиме виконання роботи Програми служба у справах дітей виконавчого комітету міської ради Володимира, йдеться в документі рішення.

Службі у справах дітей, а саме начальниці відділу Лілії Сидорук треба буде щоквартально до десятого числа наступного місяця надавати інформацію про використання коштів на виконання цієї Програми та щорічно, за підсумками року, надавати звіт про виконання програми відділу економічної діяльності, проектної діяльності та інвестицій виконавчого комітету ради.

Законодавство України гарантує право на позачергове отримання впорядкованого житла дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, а також особам з їх числа.

Протягом дії Програми забезпечення житлом дітей-сиріт на 2017–2021 роки було придбано дві квартири. На даний час вони заселені. Також у рамках реалізації даної Програми за ці ж роки проведено ремонтні роботи у 3 помешканнях, що на праві власності належать особам згаданої категорії.

Станом на 1-го лютого 2022 року в службі у справах дітей виконавчого комітету перебуває на обліку 100 дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них – під опікою та піклуванням громадян 68 дитини. 30 – в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, 2 – інтернатні заклади.

На території громади Володимира функціонує два дитячі будинки сімейного типу та дві прийомні сім’ї, у яких виховується 16 дітей.

За 78 дітьми закріплено право користування житлом, але часто це житло опікунів, і фактично діти мають право користуватись ним лише до 18 років, або житло батьків, позбавлених батьківських прав, куди діти повернутись не зможуть.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця