<

Дітей Володимира-Волинського навчали традицій писанкарства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:23 | 8.04.2017 / Володимир /
Перегляди
2
/ 1 коментар

4-го та 6-го квітня у Володимирі-Волинському відбулись майстер-класи, присвячені мистецтву творення традиційного символа Великодня – писанки.

Нововолинянка Олександра Струбицька, керівник громадської приймальні народного депутата України Ігоря Гузя, завітала до вихованців школи-інтернату та підопічних ГО “Берег надії” (керівник Олена Кандиба) і проекту “Турбота взамін на любов” (керівник Максим Клим’юк, депутат Володимир-Волинської міської ради).

Пані Олександра не любить, коли її називають майстринею чи писанкаркою, адже просто має бажання передати свої знання, аби ця красива традиція зберігалась, ширилась.

“То все від прабабусі Марії – її роботи зачаровували. Мама допомогла освоїти ази, а завдяки залюбленості у народнознавство вивчала символіку візерунку та кольорів. Чому саме така аудиторія – особи з особливими потребами? Тому що суспільству потрібно нагадувати про тих, кому так треба тепло і увага. Заразом – природа дивовижна: забравши часточку фізичних спроможностей, наділяє великою силою духу, особливою енергією. Що ж до вихованців школи-інтернату – то це дуже милі, активні, цікаві дітки, з ними прцювати було приємно і цікаво, Вже чекаю зустрічі наступного року, а також відкрита до пропозицій – запрошуйте! Дякую Фонду Ігоря Гузя “Прибужжя” за підтримку, а Олені Кандибі, Максиму Климюку та Тетяні Дьоміній і працівникам школи-інтернату – за сприяння у організації та проведенні зустрічей,” – розповіла Олександра Струбицька.

Завершення уроку з писанкарства завжди було солодким – адже на слухачів чекав смачний подарунок.

Додамо, що майстер-класи з писанкарства проходили і в культурно-мистецькому центрі для всіх охочих дітей Володимира-Волинського. Заняття проводили щоп’ятницю на 16-ту годину та щосуботи об 13-й годині.




один коментар
  1. Більше би таких світлих і позитивних новин.Наші традиції найкращі і їх треба берегти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця