<

Депутатські запити та соціальний ролик – основні тези із 11-ї сесії депутатів Володимир-Волинської міськради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:38 | 12.11.2016 / Володимир /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Традиційно, 11-та сесія депутатів Володимир-Волинської міськради 11-го листопада розпочалась із озвучення депутатських запитів. Стосувались вони благоустрою міста, проведення перевірки чи виконує теплокомуненерго зобовязання по встановленню теплових лічильників та продажу алкогольних напоїв у нічний час.

Питання благоустрою вулиці Зимнівської (облаштування тротуарів) підняв очільник фракції “УКРОП” Сергій Радкевич.

“У 2016-му році на облаштування вулиці Зимнівської із бюджету були виділені значні кошти. Я бачив, що покладено біля 200 метрів бруківки починаючи від вулиці Зубінського. Ця бруківка покладена, як я розумію за “Останню гривню”, пороблені лише стежки, а зупинки не облаштовані. Хочу в своєму депутатському запиті звернути увагу на доцільність використання коштів і щоб за решту ще не використаних облаштувати зупинки, залатати вибоїти та усунути калюжі,” – зазначив Радкевич.

img_0023
img_0024

Запит укропівця підтримав голова фракції ВО “Свобода” Сергій Коба та додав, що окрім Зимнівської вулиці необхідно впорядковувати та допрацьовувати благоустрій інших. Як приклад навів вулицю Устилузьку, де місцями тротуар практично відсутній, також вулицю Ковельську біля військової частини. Тому пан Коба запропонував рівномірно розподіляти кошти на благоустрій усіх вулиць.

Міський голова Петро Саганюк також підтримав депутатів та додав, що у місті досить багато робіт, але немає підрядних організацій, які б виконали такі роботи.

img_0027
img_0032

Наступний запит озвучив депутат від фракції “Батьківщина” Олег Ковальчук на тему забезпечення населення тепловими лічильниками. Депутат зазначив, що теплокомуненерго при розробці та виконанні інвестиційних програм зобов’язане забезпечити 100% облік поданої енергії до будинку. Політик звернув увагу, що забезпечення обліку тепла сприятиме тому щоб мешканці сплачували лише за фактичну спожиту теплову енергію. Депутат Ковальчук звернувся з прохонням на наступній черговій сесії щоб чиновники подали вичерпну інформацію про виконання інвестиційної програми у частині забезпечення житлових будинків тепловими лічильниками.

img_0042

Ще один запит адресувався меру міста від депутата Ігоря Шевчука та стосувався вулиці Привокзальної, де після прокладання водогону не було проведено територію в порядок. Також із 4-х каналізаційних люків, стаціонарно накрили лише 2, а інші накрили плитою ДСП. По цій же вулиці підняли питання освітлення. Адже від залізничного вокзалу і до вулиці Князя Олега немає жодного ліхтаря.

img_0046

Депутатка Віра Сєргєєва подала запит щодо можливості преміювання вчителів, учні яких здобудуть перемоги на обласних олімпіадах. А для класів, при можливості в лютому 2017-го року, закупити технічні засоби та необхідний інвентар для навчання учнів. Другий запит адресувався секретарю міськради Олегу Свідерському та стосувався щоб підготувати проект рішення про переобрання голів депутатських комісій міської ради. Зі слів пані Сєргєєвої серед голів комісій є такі, що пропустили половину засідань своїх профільних комісій.

img_0065
img_0087

Досить неоднозначний запит подав депутат від фракції “Наш край” Максим Клим’юк та стосувався він продажу алкогольних напоїв у нічний час. Депутат акцентував, що в результаті проведеного експерименту Молодіжною радою при міськвиконкомі, яку він очолює, члени ради змогли придбати алкогольні напої після 22-ї години.

“Результат нас не здивував. Абсолютно у всіх цілодобових магазинах, без проблем, після 22 години нам було продане спиртне. Воно було продане молодим особам, продавці навіть не запитували якого віку ці молоді люди. Проблема в тому, що коли продавці викликали підприємців на цю перевірку, дехто реагував адекватно і вибачались та запевняли, що більше такого робити не будуть. В багатьох магазинах на видних місцях висять таблички де пишеться, що вони не продають алкоголь. Хоча на них ніхто не звертає увагу. Деякі підприємці під час цієї перевірки дозволяли собі, “м’ягко” кажучи – зухвалість. Вони відкрито і нагло заявляли, що вони не виконують заборону і не збираються цього робити.

Тому є дві пропозиції від Молодіжної ради: 1. пропонуємо доручити відповідним службам на наступну сесію міської ради підготувати рішення про скасування рішення міської ради “Про заборону торгівлі в нічний час”, щоб ми не виглядали посміховиськами серед людей і цих підприємців. 2. Ми пропонуємо збільшити покарання тим підприємцям, які здійснюють цю торгівлю. Якщо ми проїдемось біля цих магазинів вночі, то 95% тих хто розпиває біля таких магазинів – це молодь,” – зазначив Клим’юк.

img_0119

Після озучення запитів депутати приступили до розгляду рішень Порядку денного. Обговорювали питання надання фінансової допомоги, надсилання Звернень до представників влади державного рівня та вирішували земельні питання.

Після голосування за останнє рішення Порядку денного 11-ї сесії депутатів Володимир-Волинської міської ради, депутат Сергій Барщевський користуючись можливістю презентував соціальний ролик щодо незаконного та самовільного розміщення реклами у місті. Співавтором сюжету став місцевий активіст Тарас Сватко.

Відразу ж деякі депутати пожартували, що відтепер на завершення кожної наступної сесії хтось із їх складу показуватиме свій “фільм”. Хоча додамо, що сюжет зацікавив місцевих обранців, але до кінця не додивились, мотивуючи, що він займає час депутатів. Однак, міський голова розпорядився, щоб комунальники познімали всю рекламу розміщену самовільно і незаконно.

img_0038
img_0043
img_0077
img_0080
img_0089
img_0100
img_0118
img_0131
img_0133
img_0144




коментарів: 2
  1. Поки не будуть солідні штрафи для дебілів ,які клеять своі папірці ,доти всі стовпи і інші поверхні будуть захаращені цим сміттям .За що отримують гроші муніципали ,за те що чергують в Міській раді ,а хіба не іх прямий обов’язок наводити лад у місті ,думаю ,що і є хтось хто іх повинен контролювати ,щоб вони виконували свою роботу .

  2. по слухам на цій сесії була оприлюднена інформація про те , що в результаті перевірки КРУ в минулих роках були встановлені втрати фінансових ресурсів в теплокомуненерго за часів керівництва лисюка за суму 8 млн грн ,чомусь буг ( свідомо чи свідомо ) оминув таку важливу інформацію ( з огяду на те що в теплокомуненрго борги і влада не може знайти звідки такі борги ) , хто був на цій сесії може докладніше щось скаже про цьому питанню

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця