<

“Дати чи не дати”, а якщо дати – то кому і скільки? Володимир-Волинська районна рада вносила зміни до бюджету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:09 | 19.02.2015 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Народні обранці Володимир-Волинського району спромоглися, на щастя, сьогодні зібратися на сесію, розглянути внесення змін до бюджету та дати можливість почати працювати усім галузям. 

Як харчувати дітей 5-11 класів – зобов’язати батьків забезпечити своїм чадам хоча б філіжанку гарячого чаю, чи залишити це на рівні попередніх років, як прохарчувати діток за 4 грн. на день, а сиріт за 5 грн. при нормі у 9 грн. 30 коп, будувати чи реконструювати футбольні поля в селах і скільки закласти на сім’ї учасників АТО, – ось те, що протягом двох годин обговорювали депутати.

Особливо гаряче сперечалися представники народу над доповіддю начальника управління фінансів району Олени Бондарук. Олена Григорівна зачитала проект змін до бюджету, який обговорювався на постійних комісіях. Згідно з даним проектом, на поточний ремонт районного будинку культури не виділяється жодної гривні (із запропонованих раніше 100 тисяч гривень). Окрім того районна бібліотека на закупівлю нових книг у 2015 році мала отримати додатково 40 тисяч гривень. На комісії вирішили що це зайве та віддали кошти будинку культури і бібліотеки на реставрацію аварійного фасаду Лудинської школи. Як розповіла директор Лудинської ЗОШ Людмила Гладчук,  за кошторисом, складеним у 2014 році на завершальний етап реконструкції приміщення школи було необхідно близько 200 тисяч гривень. На січень 2015 року ця сума вже збільшилася на 130 тисяч. “Далі страшно й уявити – може сягнути й мільйона”, – каже керівник навчального закладу.

Саме з цього приводу полеміка у депутатів розгорілася чимала. Заступник районного голови Павло Карпюк у своєму виступі відстоював інтереси будинку культури, який знаходиться у центрі міста та проти культурно-мистецького центру імені Шевченка виглядає просто убого. Володимир Собіпан вносить пропозицію залишити гроші на культуру, а школу в Лудині запропонувати співфінансувати з областю. Депутат Василь Люлька відстоює інтереси школи, оскільки (цитата) “там навчається мій онук, а районний будинок культури я взагалі не відвідую, бо не маю як туди доїхати зі свого села”.

Голова Андрій Оніщук також визнав, що вигляд районної бібліотеки просто жахливий і за це постійно району дістається на горіхи. Степан Слащук підтримав інтереси районних закладів культури, оскільки, з його слів, вже не один об’єкт комунальної власності доводився до жалюгідного стану, а потім продавався за безцінь з аукціонів.

Говорили багато, врешті самі заплуталися у тому, яке ж рішення прийняти і закликали Олену Бондарук висловитися як головного спеціаліста з бюджетування. Пані Олена запропонувала не оминати увагою школу Лудина, а культуру дофінансувати із вільних залишків, яких у районі сьогодні понад 400 тисяч гривень.

Резюме питання наступне: проголосували за рішення, згідно з яким 100 тисяч гривень на поточний ремонт будинку культури не дали та не виділили 40 тисяч бібліотеці, а потім внесли зміни у рішення та повернули кошти бібліотеці та БК. Ось так якось… Доля Лудинської школи – це частина коштів із райбюджету, а необхідний залишок проситимуть в області. Якщо ж область не дасть – ці витрати впадуть на район.

Отож, зміни внесені, район отримав затверджені програми і усі сфери розпочнуть свою діяльність із фінансами в кишені. Єдине про що попросила Олена Бондарук, – це грамотне контролювання використання розподілених коштів, економність у витратах та єдність у депутатського корпусу.

ы00004
ы00005
ы00015
ы00019




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця