<

“Баба Яга проти” або коли шия помириться із головою? (Сесійні дебати у Володимирі-Волинському)

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:35 | 29.01.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ коментарі 4

В черговий раз в не дружньому колективі народні обранці Володимир-Волинської райради зібралися на сесію, основним питанням якої було прийняття бюджету.

Унікальність володимирських депутатів вже відома широкому загалу в тому сенсі, що злагода в сесійних засіданнях у них відсутня. “Оніщук дорвався до крісла”, “ця влада нічим не краща за попередню” – основні гасла, які звучали в залі. Абсурдність ситуації полягала і в тому, що народні представники навіть не могли дійти згоди, на якому заході вони присутні – адміністрація райради попередньо оголосила про позачергову сесію, а на думку депутата Супроновича позачергових сесій, згідно із Законом про місцеве самоврядування, не буває.

ы00018

Депутат Люлька, добиваючись перегляду питання про пільгові перевезення дивувався, що депутат Верховної Ради України Ігор Гузь, вибраний громадою району, не присутній на сесії. “Не має навіть його помічника. А як же гасло “Ігор прийде – порядок наведе? Де ж той порядок і де ж той Ігор?”.

Представила проект бюджету району начальника фінуправління Олена Бондарук. Як і фінансовий документ міста Володимира-Волинського, районний бюджет також має соціальне спрямування цьогоріч. Основою дохідної частини, як і передбачалося, стане податок на прибуток фізичних осіб (ПДФО), податок на прибуток комунальних підприємств, а також освітянська субвенція та базова дотація.

ы00009

Цього року у Володимир-Волинському районі збільшили видаткову частину для освітян та зменшили для сфери планування містобудування.

Нововведенням, яке не дуже порадувало сільських голів є те, що у 2015 році сільради та устилузький міський бюджет не отримають дотації з районного бюджету, однак сільські клуби та дитсадки фінансуватиме район.

Головний фінансист району каже, що бюджет -2015 має позитивну динаміку, ні війна, ні ситуація на Сході нашої країни впливу на доходи та видатки володимирщини не мають.

Після виступу Олени Григорівни почалася найцікавіша частина сесії – запитання та обговорення бюджетного проекту.

Знову ж традиційно, ківш зауважень виплеснув в бік Андрія Оніщука його заступник Павло Карпюк. Як у добре відомому мультику, “а Баба Яга – проти”, так і у сесійній залі Володимир-Волинської райради – завжди хтось проти, причому не важливо проти чого.  А у місцевих реаліях голова та його заступник – вічні опоненти…

ы00010

Цього разу пана Карпюка не задовольнила організація комісій з обговорення бюджету, а також низька активність депутатів у внесеннях змін та поправок до цього документу. Підтримав негативне бачення оргмоментів і депутат Супронович. Він сказав що на комісіях не були роздані додатки до бюджету, мало було часу для вивчення матеріалів.

Депутат Михалець вніс пропозицію в зменшенні статті видатків на апарат райради, одначе не добре володіючи інформацією що куди витрачатиметься, підтримки у депутатів не здобув.

Диспут резюмував пан Супронець сказавши: “Та ми всі ідіоти, бо в черговий раз просто погаласували, але за бюджет проголосуємо”. Йому на противагу депутат Середа захищала фінансовий документ району та закликала прийняти цю редакцію, аби усі сфери працювали та мали спокій в тому, що заробітна плата буде виплачуватися вчасно.

“Апофігеєм цієї феєрії”  став підрахунок голосів народних депутатів, які голосували бюджет. Лічильна комісія “заблукала у трьох соснах” та перераховувала двічі голоси “за”, “проти” та “утримався”.

ы00011

Не зважаючи на голосні дебати та різність у відношення до фіндокументу, бюджет Володимир-Волинського району прийнято. Фінансовий рік відтак потече у запланованому руслі.




коментарів: 4
  1. Пан Супронець- це мутація,яка утворилась шляхом схрещування двох представників виду примітивний крикун супронович +михалець

  2. весело у нас на районі
    а засідання відкриті? а можна людям пройти? подивитись на цей квн?

  3. “Апофігеєм цієї феєрії” став підрахунок голосів народних депутатів, які голосували бюджет. Лічильна комісія “заблукала у трьох соснах” та перераховувала двічі голоси “за”, “проти” та “утримався”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця