<

Аварійні опори вуличного освітлення у Володимирі-Волинському замінять

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:49 | 28.03.2016 / Володимир /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Нещодавно інженер-енергетик КП “Полігон” Сергій Лупенко на своїй сторінці у Facebook повідомив про початок реконструкції мережі вуличного освітлення у Володимирі-Волинському. Журналісти “БУГу” вирішили дізнатися деталі запланованих змін у комунальників.

Інженер-енергетик повідомив, що реконструкція мережі освітлення зумовлена, в першу чергу, аварійним станом опор вуличного освітлення.Це, в свою чергу, створює аварійно-небезпечні ділянки для пішоходів та водіїв.

При проведенні даних робіт буде замінено опори вуличного освітлення, ліхтарі та кабельні мережі. Пан  Лупенко каже, що до цьогорічного дня міста також буде повністю відремонтовано світлову ілюмінацію, яка розміщена на вуличних опорах у центральній частині міста.

Вже наприкінці квітня у Володимирі-Волинському, завдяки цим ремонтним роботам, і водії, і пішоходи відчують покращення руху. Значно кращим стане освітлення пішохідних доріжок та проїжджої частини, пішохідних переходів.

“Замовником даних робіт виступає КП “Полігон”, підрядником – ТзОВ Монтажне підприємство “Електросервіс” (місто Луцьк). Це підприємство декілька років тому проводило реконструкцію мережі освітлення по вулиці Шевченка у нашому місті. Нову фірму не було сенсу запрошувати, оскільки дана організація має усі необхідні дозволи та ліцензії на проведення вищевказаних робіт, техніку, матеріали, спеціалістів. Окрім того, проектно-вишукувальні роботи та виготовлення проектно-кошторисної документації проводило те саме підприємство, що у свою чергу значно спрощує технічні питання даних робіт”, – повідомив енергетик КП “Полігон”.

На даний час ТзОВ Монтажне підприємство “Електросервіс” виготовили в повному обсязі проектно-кошторисну документацію на заплановані до реконструкції об’єкти та провело повний експертний звіт проектно-кошторисної документації (ПКД) філією Державного підприємства Спеціалізована державна експертна організація – центральна служба Української державної будівельної експертизи у Волинській області  “Волиньдержбудекспертиза”.

Згідно ПКД, загальна вартість реконструкції даного об’єкта складає 1 мільйон 752-ві тисячі гривень. Дані роботи будуть проводитись на умовах співфінансування з обласним бюджетом, повідомили у КП. Міською радою, за рахунок коштів благоустрою, буде виділено 859-т тисяч, 416-ть гривень, решта коштів надійдуть з області.

При проведенні реконструкції, будуть залучатись сили національної поліції, оскільки частково перекриватимуться смуги руху автотранспорту та пішохідні доріжки. “Оголошення про проведення робіт вже є у соціальних мережах, на інтернет ресурсах, а також буде надруковано у місцевих газетах”, – зазначив Сергій Лупенко.

Проведення даних робіт передбачає:

  • повну заміну опор вуличного освітлення – будуть встановлені нові оцинковані, нижчі за існуючі, для кращого передавання світлопотоку від світлоточки до землі;
  • повна заміна світильників – встановлення LED-світильників, які мають більший світловий потік та є більш економними. Окрім цього, на опорах, що розміщені біля пішохідних переходів буде встановлено світильники більшої потужності;
  • заміна підземних силових ліній вуличного освітлення та демонтаж розподільчих ящиків, що розміщені біля кожної опори.

Існуючі лінії та опори були  встановлені та прокладені у 1986-1988-х роках до тисячолітнього ювілею міста. На даний час вони перебувають у вкрай незадовільному технічному та естетичному стані.

“Після завершення реконструкції жителі міста будуть мати більш якісніше освітлення даної ділянки та більш привабливий вигляд центральних  вулиць”, – пообіцяв представник КП “Полігон”.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця