<

Активісти просять Володимира Гунчика призначити головою Володимир-Волинської РДА Людмилу Оцалюк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:49 | 16.02.2015 / Володимир /
Перегляди
7
/ 1 коментар

Низка громадських організацій Володимирщини просять голову Волинської ОДА Володимира Гунчика призначити головою Володимир-Волинської РДА Людмилу Оцалюк, яка нині обіймає посаду директора районного будинку культури.

Активісти надіслали губернатору Волині лист, у якому виклали свої побажання щодо кадрової політики та просять не призначати на ключові для Володимир-Волинського району посади людей без громадського обговорення, – пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Дискусії навколо призначення попереднього очільника Володимир-Волинської РДА Володимира Савчука, призначеного за квотою партії «Батьківщина», виникли з першого дня його роботи.

В листопаді 2014 року, після низки скандалів: суду з місцевою газетою, конфлікту із заступником районної ради, «народної люстрації» з одяганням смітника на голову, Президент звільнив Володимира Савчука.

З того часу Володимир-Волинська РДА не має керівника.

«Громаді міста і району стало відомо, що нещодавно до Адміністрації президента на співбесіду як потенційні кандидати на посаду голови Володимир-Волинської РДА їздили особи за вашою рекомендацією і, звісно, з подання міського голови Саганюка Петра Даниловича і голови районної радиОніщука Андрія Юрійовича. Застерігаємо Вас – останні керівники є кришувальниками нелегальних бізнесів на території громад і осіб, які до цього причетні. А тому їхні рекомендації є нічим іншим, як маніпулюванням владою і розстановкою «своїх» кадрів на ключових посадах. Вимагаємо проведення громадських консультацій з громадою щодо кадрових призначень в місті і районі, витримуючи принцип прозорості і чесності цього процесу. Просимо: не спонукайте виникнення громадських конфліктів в час, коли українці мають консолідуватися навколо здобуття перемоги над окупантом. До влади мають приходити нові люди з прогресивним мисленням, з досвідом роботи і незаплямованою біографією через прозору процедуру обговорення», – йдеться в листі.

Громадські активісти вважають, що перерахованим вище критеріям, а також вимогам закону України «Про державну службу» і «Про місцеві державні адміністрації» найбільше підходить Оцалюк Людмила Михайлівна. Активісти зазначають, що вона пройшла громадські обговорення, і координаційна рада громадських організацій прийняла рішення про видачу їй рекомендації на посаду очільника району.

Під листом з проханням призначити Людмилу Оцалюк головою РДА підписалися такі громадські організації: «Майдан Володимирщини», «Всеукраїнська люстрація. Волинь» «Правий сектор. Володимир», «Володимир-Волинська спілка промисловців і підприємців» та «Союз українок».

У разі, якщо Володимир Гунчик прислухається до думки громадський організацій, Людмила Оцалюк стане першою жінкою на чолі Володимир-Волинської РДА.




один коментар
  1. А шло Едик газетная бумага подорожала шо уже письма по интернету пишеш? Недолго музика играла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа