<

Активіст провів навчання для поліцейських Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:34 | 3.12.2016 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарів 8

Для поліцейських Володимир-Волинського відділку 2-го грудня провів навчання пенсіонер ОВС (органів внутрішніх справ), за фахом юрист та активіст міста Тарас Сватко. Навчання були погодженні із начальником відділку та стосувались дій працівників поліції при виявленні деяких порушень ПДР та громадського порядку.

“Вирішив провести такі навчання в зв”язку з постійними відписками на мої заяви до поліції про виявлені правопорушення. В свої відписках полісмени вказували на те, що по заявлених мною фактах не було виявлено адміністративних та кримінальних правопорушень. Але правопорушення таки мали місце, що я і довів. Тому, вирішив поділитись своїми знаннями з працівниками поліції для того щоб в майбутньому вони не допускали таких помилок,” – розповів Тарас Сватко.

Під час заняття з особовим складом відділку поліції, активіст розповів про дію дорожнього знаку 3.21 “В’їзд заборонений” та таблички “Крім службового транспорту”; деякі положення ДТСУ-4100 “Дорожні знаки”; провадження в справах про адміністративне правопорушення; визначали громадське місце та громадський порядок і деякі положення ЗУ “Про звернення громадян” – відбирання пояснень в разі відмови у відкритті провадження в справі про адміністративне правопорушення.

img_2736

Так в ході навчання було встановлено, що знак 3.21 “В’їзд заборонений” забороняє проїзд усіх транспортних засобів, крім тих, що рухаються встановленим маршрутом. Далі Сватко розповів, що у ПДР кожен дорожній знак має свій відповідний номер, так само як таблички. Було запропоновано присутнім поліцейським знайти номер таблички “Крім службового транспорту”. Ніхто з правоохоронців номер не назвав, адже така табличка не зафіксована ніде в ПДР (перелік їх є вичерпним та повністю вказаний в постанові Кабміну). Тому де-юре зазначена табличка немає ніякої правової сили.

Наступне питання – це розміщення дорожніх знаків. Як приклад ситуація із тим, коли 13-го вересня працівники підрядної фірми “Аміла” прибили дорожні знаки до дерева цвяхами. По факту була викликана поліція, але ніхто не поніс відповідальності, поліцейські не знайшли в цьому жодного порушення. Тарас Сватко розповів присутнім поліцейським про державні стандарти щодо встановлення дорожніх знаків. Також назвав статті КУпАП, які були порушені при “монтуванні” дорожніх вказівників на дерева.

img_2739

Перші запитання розбирали швидко і без надмірного ентузіазму та коли підняли питання громадського місця та громадського порядку, то обговорення набуло жвавішого темпу. Як приклад розбирали ситуацію коли людина курить на балконі, або ж нецензурно висловлюється у своїй квартирі (голосно, що чути сусідам) чи на вулиці. Правоохоронці уточняли як можна скласти протокол на людину, коли вона перебуває у своїй квартирі і поліцейські не можуть увійти, бо приватна власність.

У підсумку обговорення дійшли висновку, що для того щоб притягнути до відповідальності за лайку чи куріння на балконі, поліцейським необхідні свідки та ознайомити правопорушника зі змістом протоколу, або ж поінформувати його про існування такого документу. Тоді ж поліцейські почали розповідати, що частина дзвінків надходить від анонімних людей і навіть коли людина називається, то це не є гарантією що дані вірні.

Також багато було реплік про те, що люди не хочуть бути свідками та бувають випадки, коли приїздять на місце (де ніби то бійка чи інше правопорушення), але там нікого немає і немає можливості скласти протокол. Далі поліцейські розповіли, що хотіли, аби були громадські формування та свідомі громадяни, котрі б допомагали правоохоронцям. Тут же підняли питання Варти порядку, що це для поліцейських була б хороша підтримка в охороні громадського порядку.

img_2742




коментарів: 8
  1. а чому на заняттях немає поліціцейських Вегери , Гули , Захарчука та інших , що приймали участь в подіях в теплокомуненерго , складається таке враження що вони зовсім не знають законодавства України і тому саме ці поліцейські саміж вчинили кримінальні злочини .

    • пане Тарасе , ви робите дуже добру справу , але хочу дати Вам одну пораду , почати треба було навчання з начальниками Володимир-Волинської поліції Бобиком та з його заступником Могилецьким , треба їм почитати ази Кримінального Кодексу , Кримінального процесуального кодексу України , Кодексу України про адмінправопорушення , а то вони майже на всі звернення громадян міста дають стандартну відповідь “проведено перевірку , порушень не виявлено , звертайтесь у суд , якщо не згідні ” , причому навіть на ті звернення , де є навні порушення законів України , і тому не зрозуміло , чи вони не знають законів, чи просто грають варятів.

  2. пане жук “777”, ці молоді поліцейські спрацювали поганенько, однак ви на всі 100% Вас треба було оформляти трохи не так і трохи раніше до закінчення робочого дня.

    • до фраєра . Дякую за честь , що мене називають пане жук і тому мені після цього дуже захотілося особисто з ним познайомитись.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер