<

Агітаційний виступ Приходько: знову вантажівки на площі Героїв у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:33 | 26.02.2019 / Володимир /
Перегляди
2
/ коментарі 2

26-го лютого близько обідньої пори для мешканців Володимира-Волинського у центрі міста виступала Анастасія Приходько. Для того, щоб організувати виступ співачки, яка приїхала не просто так, а в рамках агітаційних заходів від партії «Батьківщина», на площу заїхало кілька великогабаритних вантажних автівок, які везли сцену і звук. Очікувалось зібрати кілька тисяч людей, а натомість прийшло лише кілька сотень.

Нагадаємо, що міський голова Петро Саганюк на брифінгу зазначив, що 5-поверховий будинок, що знаходиться у центрі – в аварійному стані. Тому потрібно обмежити або взагалі перенести всі масові заходи і ярмарки з центру міста.

Днями обурення у мережі викликало відео, коли автобус Олега Ляшка заїхав у центр міста. Тоді повідомлення про проведення заходу, як передбачає законодавство, до МВК не надходило.

Активіст Тарас Сватко розповів у Фейсбук, що через присутність на площі вантажних і легкових транспортних засобів, викликав поліцію.

«Поліціянти повідомили, що водії мають дозвіл від нашої міської ради. Зроблю запит в поліцію і тоді побачимо цей дозвіл», – пише у Фейсбук Тарас Сватко.

Журналісти «БУГу» поцікавилися наявністю документів на дозвіл проведення подібних міроприємств у центрі міста. Як з’ясували, про проведення заходу 26-го лютого МВК повідомили 25-го лютого.

Як розповіла керівник оргвідділу міської ради Ірина Ліщук, згідно Закону України про статус народного депутата України (Стаття 28, п.7), «місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, а також їх посадові особи зобов’язані сприяти організації звітів народних депутатів та їх зустрічей з виборцями. З цією метою відповідна місцева державна адміністрація, орган місцевого самоврядування надає безоплатно окреме пристосоване приміщення, обладнане засобами зв’язку, завчасно сповіщає виборців про час та місце звіту або зустрічі, інформує про це місцеві засоби масової інформації».

Нагадаємо, раніше інтернет-видання «БУГ» писало, що є відповідне розпорядження, з переліком місць, де можна проводити агітацію.

Зазначимо, що у повідомленні про проведення мирного зібрання було вказано, що прогнозована кількість учасників заходу 2 тисячі людей, натомість Анастасія Приходько зібрала у центрі Володимира лише кілька сотень.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця