<

Аби зимове купання було легким, треба не вилазити з води, – мешканка Володимира Богдана Чишій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:20 | 18.01.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
56
/ Коментарі відсутні

В Україні щорічно 19-го січня українці відзначають Водохреща. Як завжди у цей день на місцевих водоймах збиратимуться прихильники купання у крижаній воді. Серед них буде і мешканка Володимира-Волинського Богдана Чишій. Але жінка купається в крижаній воді не тільки 19-го січня, а чи не кожного дня вже третій рік поспіль.

Володимирчанка Богдана Чишій переконана, що загартовування може зміцнити та вплинути сприятливо на зовнішній вигляд, однак наголошує, що холодна вода може бути корисною лише тоді, коли загартовуваться регулярно і поступово, а не пірнати стрімголов у крижану воду без підготовки.

Богдана розповідає: їй закортіло скупалася зимою з цікавості, щоб дізнатися, як люди змушують себе заходити в таку холодну воду. Щоб купання було легшим, вирішила готуватися поступово. Тобто занурюватися кожного дня й у будь-яку погоду.

«Мене дуже часто запрошували скупатися на Водохреще. Але я не могла зрозуміти, як вони це роблять. І взагалі як це можливо. При мінусовій чи навіть нульовій температурі залізти в холоднючу воду. І я вирішила просто з неї не вилазити. Це була перша причина. Я вирішила, що я легше дотягну до Різдва й Водохреща, купаючись практично кожен день і в будь-яку погоду.

Вся справа в тому, що коли це робити поступово, то холод настільки не відчувається. Щоправда, перший рік, коли я тільки починала купатись, була дуже тепла, суха осінь. Холодно, звичайно, було, але я купалась майже кожен день і температура знижувалася поступово, то було значно легше у порівнянні з тим, якби я це робила раптово», – пригадала володимирчанка.

За її словами, при зануренні в ополонку важливо дотримуватися деяких правил, інакше можна застудитися або навіть серйозно захворіти.

По-перше, свій організм потрібно підготувати заздалегідь: знижувати температуру води поступово. Тобто почати купатись з літа і так щоденно до зими. А вже безпосередньо під час купання на Водохреща спочатку потрібно добре розігрітися: віджатися, поприсідати, пробігтися. Потім потрібно роздягнутися і швиденько залізти у воду. В ополонці, як каже Богдана, варто бути не більше 30 секунд.

«Ніколи не пірнайте в ополонку вперед головою! Це небезпечно і може призвести до непоправних наслідків. Після того, як вийдете з ополонки, потрібно швиденько розтертися рушником, вдягти теплий одяг і випити теплого чаю.

І що важливо: ні в якому разі не можна пити алкоголь – ні до пірнання, ні одразу після. Якщо чесно, то я не раджу зараз при температурі -16, -17 градусів вперше пірнати й купатися. Хоча чимало людей це робитимуть» , – наголосила мешканка княжого міста.

Захоплення жінки розділяють і її рідні. Чоловік та син купалися з нею до жовтня.

Богдана запевняє, що зимове купання дуже корисне для здоров’я: поліпшується імунітет й покращується стан і пружність шкіри. Однак, за її словами, загартовуватися необхідно поступово і регулярно. Й тоді результат не заставить себе довго чекати.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця