<

Володимир Гунчик вважає, що профтехосвіта «живе сама по собі»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:47 | 25.07.2016 / Новини /
Перегляди
56
/ Коментарі відсутні

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик вважає, що профтехосвіта «живе сама по собі». Таку думку він висловив 25 липня під час прес-конференції.

Голова ОДА нагадав, що обласна влада задекларувала реформування професійно-технічної освіти, адже вона не може існувати в такому вигляді, як до цього. «Сьогодні професійно-технічна освіта живе сама по собі. Вона нікому не потрібна», – вважає він, – повідомляє VIP.

Гунчик розповів, що на прохання надіслати заявку, скільки потрібно фахівців, волинські підприємці не відповіли. Така ж ситуація і з комунальними підприємствами органів місцевого самоврядування.
«Є так зване державне замовлення, яке в більшості питань нікому не потрібно», – зауважив Гунчик.

На його думку, серед іншого проблема полягає в тому, що в Україні загальна середня освіта поєднана з професійною. «Якщо так вибудувана система, то фінансування загальної середньої освіти в нас є обов’язком держави. А вже фінансування професійної освіти повинне відбуватися за рахунок тих, хто замовляє її», – переконаний посадовець.

Він вважає, що треба відділити професійну освіту, професійні центри, які повинні надавати професійні навички, від загальної освіти.

До того ж, профтехучилища не мають сучасних потужностей, технології у них відрізняються від реалій виробництва. Відповідно складається ситуація, що держава витрачає гроші на утримання студентів, які змушені по-новому вчитися, приходячи на роботу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця