<

Водіїв забов’яжуть надати номери своїх мобільних телефонів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:57 | 6.07.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Українським водіям надсилатимуть «смс» про порушення ними правил дорожнього руху.

В проекті Закону «Про внесення змін до деяки законодавчо актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» для другого читання внесено ряд поправок, які повинні зменшити ймовірність штрафування людини, що не вчинила порушення ПДР, якщо його машину зафіксували відеокамери автофиксації, – інформує Бізнес.юа.

Для цього Кабінет міністрів має у місячний термін після набрання чинності Законом повідомити автовласників про всі автомобілі, які на нього зареєстровано.

У той же час власники автомобілів теж отримають ряд обов’язків. Якщо вони хочуть, щоб інформація про порушення з участю його автомобіля, зафіксовані автоматичною відеокамерою, приходили на телефон чи електронну пошту, то ці адреси треба зареєструвати в базі даних МВС. Для цього власник повинен буде звернутися з певним заявою у МВС і вказати свої координати (телефон, на який будуть приходить смс та адресу електронної пошти). Ця інформація вноситься в поліцейську базу даних безкоштовно.

Якщо власник зареєстрував ці дані, то після того, як камера автофіксації зареєструє порушення ПДР з участю його машини, на мобільний і е-мейл надійде відповідна інформація. За спеціальним паролем він зможе зайти на сайт, де подивиться момент порушення. І тоді зможе пригадати, він сидів за кермом чи ні в цей момент. У нього буде 14 днів, щоб заявити про те, що за кермом сидів інший чоловік, або наприклад, машина була вкрадена. До речі, у автовласників також з’явиться обов’язок вести облік тих людей, які управляють його машиною. Тому сказати «не знаю, хто керував моєю машиною», не вийде.

Дані нововведення запровадять, якщо Верховна Рада прийме Закон №2562 у редакції, підготовленій до другого читання. Але в процесі розгляду проекту в нього можуть бути внесені й інші правки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця