<

Власники нерухомості додали місцевим бюджетам Волині 7,3 мільйона гривень податку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:27 | 20.10.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Власники житлової нерухомості сплатили до місцевих бюджетів Волині 7,3 мільйона гривень податку на нерухоме майно, – інформує ГУ ДФС у Волинській області.

Найбільше цього податку сплачено на території обслуговування Луцької ОДПІ – майже 2,8 мільйона гривень. На території обслуговування Ковельської ОДПІ сплачено понад півтора мільйона гривень, а на території обслуговування Нововолинської ОДПІ – більше мільйона податку на нерухоме майно.

«В зв’язку зі зміною умов оподаткування нерухомого майна можна прогнозувати збільшення надходжень цього платежу в наступні роки. А цього року переважна більшість власників нерухомості – фізичних осіб, котрі зобов’язані сплачувати цей податок, отримавши повідомлення – рішення від органів ДФС, перерахували належні кошти в бюджет. Разом з тим, юридичні особи у переважній більшості теж не ігнорують свої зобов’язання». – зазначає перший заступник  начальника  ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Перший заступник керівника ГУ відомства в області зауважив, що у європейській практиці саме оподаткування власності значною мірою визначає фінансову самостійність територіальних громад.

«Тобто, громада, котра встановлює обґрунтовані ставки на «зайві» квадратні метри нерухомості, має додатковий ресурс для вирішення соціально-економічних питань», – підкреслив Віталій Чуй. .

Нагадаємо, що фізичні особи в 2015 році  сплачують податок на нерухомість за 2014 року за ставками, які діяли в 2014 році.

Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/ квартирами загальною площею більше 120 і будинком/будинками, загальна площа якого перевищує 250 квадратних метрів, різними видами  нерухомості загальна площа, яких сумарно перевищує  370 квадратних метрів.

За загальну площу житлової  нерухомості, що перевищує 60 кв.м  для квартир і будинків більше 120 кв.м., податок на нерухоме майно волиняни  сплачуватимуть вже у 2016 році.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця