<

Приїзд Дуди в Україну: польський президент відвідав Биківню та назвав візит «особливо важливим»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:34 | 12.10.2020 / Новини / , , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

11-го жовтня президент Польщі Анджей Дуда прибув з офіційним візитом до України.

Дуда разом з дружиною розпочали свій візит з відвідин польського військового кладовища у Биківні під Києвом та вшанування жертв сталінізму, – інформує Громадське радіо.

«Правда і пам’ять мусять тривати. Сьогодні на Польському воєнному цвинтарі в Биківні вшановую пам’ять замордованих 80 років тому НКВС 3435 польських в’язнів з українського Катинського списку, які загинули за вільну та суверенну Польщу», – написав він у твітері.

Польський президент назвав свій візит в Україну «особливо важливим» для українсько-польських відносин.

«В період пандемії багато господарських секторів залежать від налагодження ще кращої міжнародної співпраці та ухвалення конкретних рішень. Зв’язки між Україною та Польщею дуже міцні й разом працюємо заради ще більшого їх посилення», – зазначив польський лідер.

Візит президента Польщі до України розпочався з відвідин польської частини Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» у 80-ту річницю Катинського злочину.

Окрім того, Дуда взяв участь у відкритті на території посольства Республіки Польща в Києві пам’ятника легенді незалежної профспілки «Солідарність», етнічній українці Анні Валентинович.

У Києві Дуда також поклав символічний кошик із колосками пшениці під пам’ятником жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 років і запалив свічку перед хрестом Героїв Небесної Сотні.

У понеділок відбудеться політична частина візиту. Дуда зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським, Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим і Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

Переговори стосуватимуться двосторонніх відносин, євроатлантичних прагнень України, а також безпекових питань в регіоні, зокрема ситуації на Сході України та Білорусі.

Темою переговорів будуть також історичні питання. Зокрема, у Києві проведуть переговори очільники Інститутів національної пам’яті двох країн Антон Дробович і Ярослав Шарек.

Третій день візиту Дуди буде присвячений економічним питанням. Президенти двох країн підпишуть дві угоди – про доступ польської державної нафтогазової компанії PGNiG до приватизації в енергетичному та газовому секторах України та угоду про співпрацю між портами в Одесі та Гданську. 

Для цього український і польський глави держав відвідають Одесу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця