<

Вірус “Петя” зашкодив третині українських банків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:46 | 6.07.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Національному банку України 5 липня провели робочу нараду з аналізу подій і заходів протидії кібератаці, яка сталася в Україні минулого тижня.

“В цілому від дій зловмисників постраждала третина українських банків. На сьогодні всі ці банки майже повністю відновили свою роботу”, – йдеться в повідомленні, повідомляє офіційний сайт НБУ.

Заступник директора Департаменту безпеки Національного банку Антон Кудін розповів, що всі спроби кібератак на інформаційні системи Національного банку України нейтралізуються фахівцями команди реагування на кіберінциденти.

Тому й цього разу інформаційні ресурси Національного банку не постраждали. Весь минулий тиждень електронна інфраструктура Національного банку, в тому числі система електронних платежів, якою користуються банки, і внутрішня комп’ютерна мережа центрального банку функціонували у штатному режимі.

За його словами, Національний банк здійснив масштабний аналіз ситуації, що виникла в результаті останньої кібератаки, і виявив певні закономірності.

У банківській системі України буде побудована інноваційна система інформаційної безпеки, основи якої викладені в проекті постанови Правління Національного банку України “Про затвердження Положення про організацію заходів щодо забезпечення інформаційної безпеки в банківській системі України”.

“Остання кібератака продемонструвала, що українському банківському сектору потрібно ретельно перевірити захист своїх інформаційних ресурсів і посилити безпеку електронної мережі”, – підкреслив виконуючий обов’язки голови Національного банку України Яків Смолій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця