<

Верховна Рада дозволила місцевій владі забороняти продаж алкоголю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:09 | 23.03.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Верховна Рада надала органам місцевого самоврядування спеціальні повноваження встановлювати обмеження або заборону на продаж суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столових вин в певний час доби.

За прийняття в цілому законопроекту №3149 проголосувало 230 депутатів при мінімально необхідних 226, – повідомляє LB.ua 

Такі заборони повинні вводитися тільки рішеннями, прийнятими на пленарних засіданнях відповідної сільської, селищної або міської ради.

Також закон встановлює адміністративну відповідальність за торгівлю алкоголем у заборонений рішенням органу місцевої влади час доби у вигляді штрафу від 510 до 1,7 тис. гривень (30-100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян).

Законопроект зареєстровано ще в вересні 2015 року 4 депутатами від фракції “Народний фронт”: Ігорем Васюником, Оленою Ледовських, Оленою Бойко і Віталієм Корчиком.

У пояснювальній записці до документа вони вказували, що заборону на продаж алкоголю в нічний час введено рішеннями органів місцевого самоврядування у Львові, Івано-Франківську, Черкасах, Ужгороді, Луцьку та інших населених пунктах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця