<

В Україні зареєстровані 44 випадки порушення прав журналістів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:49 | 29.11.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З чотирьох вбивств журналістів у Європі, два сталися в Україні.

У третьому кварталі 2016 року в Україні були зареєстровані 44 випадки порушення прав журналістів та протидії їхній діяльності, йдеться в доповіді Mapping Media Freedom.

Більший показник був зафіксований лише в Туреччині (114 випадків) і Росії (58 випадків).

Загалом зростання протидії роботі ЗМІ в третьому кварталі 2016 року було безпрецедентним. Особливо на це вплинула ситуація в Туреччині, де після путчу 15 липня влада позбавила роботи 2,5 тис. журналістів, засудила 98 і закрила 133 видання.

Окрім того, у третьому кварталі були зафіксовані вбивства чотирьох журналістів, з них двох – в Україні: журналіста Української правди Павла Шеремета, якого підірвали в машині, і журналіста Нового регіону Олександра Щетиніна, якого знайшли застреленим у його квартирі в Києві.

Турецький фотограф проурядового видання Мустафа Камбаз був застрелений солдатами в Туреччині, а оператор каналу Росія-1 Андрій Назаренко був знайдений застреленим у своїй квартирі в Москві.

У доповіді також згадуються напади на телеканал Інтер і побиття українського журналіста Сергія Медяника.

Загалом автори дослідження зафіксували в третьому кварталі 406 підтверджених випадків утисків свободи слова в Європі, що демонструє зростання порівняно з другим кварталом на 19%.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця