<

В Україні судитимуть француза, який готував теракт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:33 | 31.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Іноземця затримали ще в травні 2016 року після проходження митного оформлення в автомобільному пункті пропуску “Ягодин” у Волинській області.

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо громадянина Франції, який підозрюється в підготовці терористичного акту, повідомляє прес-служба ГПУ.<

Також зазначається, що він звинувачується в незаконному придбанні та контрабанді зброї.

“Встановлено, що вказана особа з метою підготовки та здійснення терористичних актів на території Франції з червня 2015 року, періодично приїжджаючи в Україну, вживала заходів щодо незаконного придбання значної кількості зброї та вибухових пристроїв у військовослужбовців Збройних сил України”, – сказано в повідомленні.

Француза затримали в травні 2016 року після проходження ним митного оформлення в міжнародному автомобільному пункті пропуску Ягодин (Волинська обл.).

“Під час обшуку в нього були вилучені п’ять автоматів АК-74 – 5,45 мм., два гранатомети РПГ-7В, вісімнадцять пострілів (зарядів) до них, п’ять ящиків з патронами 5,45 мм загальною кількістю 5,4 тис. шт., п’ять ящиків тротилових шашок загальною вагою 125 кг, 100 шт. електродетонаторів”, – повідомляє відомство.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця