<

В Україні починається паніка через поширення смертоносного грипу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:12 | 14.01.2016 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Українці масово скуповують маски та противірусні препарати.

У регіонах в аптеки не встигають завозити нові партії захисних засобів, а медики закликають не панікувати, – йдеться в сюжеті ТСН.

Настільки небезпечного грипу в Україні не було років п’ять. Лікарі кажуть, що хвороба здатна призвести до пневмонії за лічені дні. Саме тому важливо звернутися по медичну допомогу в першу добу.

«Всі препарати діють лише в перші два дні. Тому важливо бігти до лікаря», – твердять в українському центрі грипу.

Найголовніша ознака того, що час телефонувати в швидку – висока, різка температура. Вона може супроводжуватися болем в очах та суглобах. Хворе горло, нежить, кашель – усе це може з’явитись і згодом.

В Одесі від грипу померло найбільше в Україні людей – 16. У місцевій швидкій сьогодні був новий рекорд: більше тисячі звернень за добу. В аптеках страшенні черги. Люди буквально змітають із прилавків усе, що може бути корисним при лікуванні грипу.

«Люди злякалися, що треба брати наче наперед. Вони навіть не в курсі, що брати потрібно. Вони приходять: маски, оксолінову мазь – і все», – розповіла завідувачка аптеки Людмила Проценко.

На вулицях столиці паніка не відчувається. Людей в масках не помітно. Але в аптеках точно знають – грип є. Тільки за останній тиждень продажі противірусних препаратів зросли втричі. При цьому з рецептами по ліки приходять одиниці. Більшість займається самолікуванням і добирає медикаменти не фахово, а на власний розсуд.

Лікарі ж радять, доки епідемії ще немає, встигнути зробити щеплення. При профілактиці не завадять чисті руки, міцний сон і здорове харчування. А при перших ознаках хвороби слід забути про роботу та звернутися до медиків.

Як уже повідомлялося, Україну атакує грип-убивця, який забрав уже 25 життів. Під ударом нині Одеса, Бердичів і Краматорськ. У столиці очікують піку епідемії в лютому.

Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі на засіданні уряду 13 січня заявив, що в Україні епідемії грипу немає. За його словами, ситуація «не така страшна, як передають засоби масової інформації».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця