<

В Україні набула чинності заборона дострокового зняття депозитів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:52 | 18.06.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Нацбанку пояснили, кого стосується новий закон.

В Україні з сьогоднішнього дня, 18 червня, набув чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов повернення строкових депозитів”, що дозволяє банкам не повертати депозити достроково, – пише Корреспондент.

За даними НБУ, зміни стосуються тільки нових договорів з банками, укладених після набуття законом чинності.

Як пояснили в Нацбанку, закон дає вкладникові право вибору між “терміновим” внеском або внеском “до запитання”. Дострокове повернення строкового вкладу і нарахованих відсотків за ним можливе тільки якщо це передбачено умовами договору з банком, тоді як за вкладами “до запитання” видача вкладу або його частини буде здійснюватися за першою вимогою.

Коментуючи закон, заступник голови НБУ Владислав Рашкован зазначив, що зміни дозволять фізичним особам більш ефективно управляти власними заощадженнями та інвестиціями, при цьому ризики банківської системи знижуються завдяки врегулюванню механізму повернення строкових депозитів.

“НБУ дуже сподівається, що банки швидко внесуть зміни у свої операційні системи, щоб вже найближчим часом пропонувати ці два типи депозитів населенню, а співробітники банків будуть займатися підвищенням фінансової грамотності своїх клієнтів для допомоги їм у пошуку найбільш адекватного варіанту фінансового планування”, – пояснив Рашкован.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця