<

В Україні розслідуватимуть другу смерть від коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:42 | 19.03.2020 / Новини / , , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На Буковині поліція розслідуватиме обставини смерті 33-жінки, у якої діагностували коронавірус, розпочато провадження за фактом неналежного виконання службових обов’язків медпрацівниками.

Про це інформує пресслужба поліції Чернівецької області.

“Під час моніторингу мережі Інтернет співробітники Чернівецького відділу поліції виявили інформацію про те, що через неналежне виконання службових обов’язків медичними працівниками внаслідок захворювання на COVID-19 померла 33-річна жінка.

У дописі в одній із соціальних мереж зазначається, що батьки померлої буковинки звинувачують лікарів у ненаданні належної медичної допомоги їхній доньці. Жінка перебувала в лікарні з підозрою на інфікування коронавірусом, однак позитивні результати тестів надійшли вже після її смерті”, – йдеться у повідомленні.

Щоб перевірки інформацію та з’ясування обставини і надати правову оцінку діям лікарів слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) ККУ.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 2 років або позбавленням волі на той самий строк.

У ніч на 17 березня з’явилась інформація, що в інфекційному відділені Чернівецької обласної лікарні померла молода жінка, яка перебувала на лікуванні із підозрою на COVID-19.

Але підтвердження, що в неї був коронавірус, тоді не було. Її аналізи були на дослідженні.

Згодом у МОЗ офіційно підтвердили, що від коронавірусу у Чернівецькій області померла 33-річна жінка.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця