<

В Поромівській загальноосвітній школі провели «Ярмарки професій»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:43 | 13.12.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Дуже важливо зорієнтувати молодь на обрання професій, які користуються попитом на ринку праці та якнайбільше відповідають їх захопленням та вподобанням.

Надзвичайно корисними та ефективними в плані допомоги у виборі навчального закладу є «Ярмарки професій», які вже не один рік користуються популярністю. Основна мета ярмарку – зблизити дві зацікавлені сторони: учнів, які планують своє майбутнє і обирають професію чи спеціальність, та навчальні заклади, які шукають майбутніх студентів, що згодом перетворяться на трудову еліту держави. Саме такий захід було проведенов  в Поромівській загальноосвітній школі. Фахівці Іваничівського районного центру зайнятості долучилися до даного заходу котрий  відвідали учні випускних 9-х  – 11-х класів Поромівської ОТГ.

Представники навчальних закладів мали можливість зацікавити учнів інформацією щодо подальшого навчання. Хочеться відмітити Луцький національний технічний університет,який не тільки цікаво,але й з використанням презентаційних слайдів, доступно та зрозуміло для випускників презентували свої спеціальності та факультети. Бажаючи учням успіхів у незалежному оцінюванні та зустрічі з ними саме в їхніх закладах освіти, де  створені всі умови для навчання та здобуття професій. Профорієнтатор Іваничівського районного центру зайнятості ознайомила присутню учнівську молодь з тестовими методиками,які визначають приналежність до певного виду професій. Наголошуючи,що саме  вибір професії,а згодом навчального закладу впливає на все подальше життя людини. Тут не можна покладатися на випадковість. Потрібно чітко зорієнтуватися аби досягнути успіху і бути потрібним на ринку праці. Учасникам ярмарки було запропоновано інформаційну продукцію буклети та листівки.

     Ефективність «Ярмарку професій» учасники відчують, безперечно, пізніше. Хтось захоче визначитися зі своїм вибором раз на все життя, а хтось звернеться  за порадою  до психологів чи профконсультантів, вирішить з часом кардинально змінити діяльність, щоб не зупинятися в особистісному зрості.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця