<

В Іваничівському районному центрі зайнятості було проведено семінар для осіб старше 50 років

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:21 | 10.08.2017 / Новини /
Перегляди
232
/ Коментарі відсутні

10 серпня в Іваничівському районному центрі зайнятості було проведено семінар для осіб старше  50 років. Для участі в заході запрошено начальника Іваничівського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Марією Кицю. Метою даного семінару є підвищення рівня поінформованості громадян стосовно діючого пенсійного законодавства, роз’яснення деяких  чинних норм законів.

   Марія Василівна ознайомила учасників заходу зі змінами в пенсійному законодавстві, розповіла про порядок подання документів для оформлення пенсії, наголосила на важливості легального працевлаштування. Відповіла на запитання рекомендуючи  завчасно приводити у відповідність документи, необхідні для призначення пенсії. Також,наголосила, що особи, які офіційно працювали і отримували більшу заробітну плату, будуть мати  більший розмір пенсії ніж особи, які отримували меншу заробітну плату.  За умов діючого законодавства розмір пенсії при однаковому стажі роботи буде вищий у особи, яка мала вищий заробіток. Період, протягом якого особа, яка підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню на випадок безробіття, отримувала допомогу по безробіттю, включається до стажу.

Учасники семінару задавали запитання отримуючи вичерпні відповіді і головне чітко зрозуміли, що зарплата в «конвертах» позбавляє їх соціальних гарантій в тому числі і пенсійного забезпечення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця