<

В ефірі національного телеканалу показали карту України без Криму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:19 | 17.03.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарі 3

16-го березня в ефірі телеканалу UA: Перший була показана карта України без окупованого Росією Криму. Журналісти дали пояснення ситуації.

На даний факт звернула увагу журналіст Галина Плачинда і опублікувала в своєму Facebook відповідне фото, – повідомляє Апостроф.

https://www.facebook.com/plachynda/posts/2046555945374412

Варто відзначити, що на офіційному сайті телеканалу визнали помилку і вибачилися перед глядачами.

“Сьогодні, 16 березня, у вечірньому випуску новин на UA: ПЕРШИЙ у прямому ефірі трапилась технічна помилка, внаслідок якої глядачі 27 секунд бачили карту України з помилками.

Зокрема, на карті не були відображені назви областей і міст, а також показана територія без півострову Крим”, – сказано в зверненні.

Також пояснюється, що зображення створювалося в програмі для редагування графіки і складалося з декількох куль з елементами.

“Помилково, вимикаючи непотрібні для цієї новини елементи, дизайнер вимкнув й кілька потрібних шарів: зображення Криму й назви всіх областей. А оскільки цей слайд готувався вже під час прямого ефіру новин, у випускового режисера не було змоги його перевірити. Відтак глядачі побачили такі критичні й дуже грубі помилки.

Команда Суспільного мовлення просить вибачення у всіх глядачів UA: ПЕРШИЙ”, – резюмується в повідомленні.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця