<

Уряд змінив умови програми «Доступне житло»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:16 | 11.10.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка змінює умови програми «Доступне житло». Зокрема, там змінили вимоги до розміру доходів родин, що претендують на участь у програмі, та до вартості нерухомості.

Про це пише Громадське.

Зазначається, що відтепер програмою можуть скористатись сім’ї, чий сукупний дохід не перевищує 3 розмірів середньої заробітної плати у відповідному регіоні у розрахунку на одного члена сім’ї. Раніше діяло обмеження у розмірі 5 середніх заробітних плат.

«Та найголовніше — впроваджуємо прозоре інформування через сайт Держмолодьжитла про учасників програми та тих, хто отримує державну підтримку. Ми впроваджуємо кардинальні зміни. Програма «Доступне житло» має стати дійсно доступною для українців», — повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко

За його словами, своєю постановою уряд затвердив граничну вартість квадратного метра житла, яка різниться залежно від регіону України. Крім цього, накладено заборону на продаж отриманого на пільгових умовах житла протягом 3 років.

Зазначимо, що програма «Доступне житло» передбачає надання державою компенсації вартості житла молодими сім’ями у розмірі від 30% до 50%. У програмі можуть взяти участь як молоді сім’ї, що мають потребу у житлі, так і ветерани війни на Донбасі та внутрішні переселенці. Фінансування «Доступного житла» припинилось з 2015 року, проте у 2018 році на нього передбачили близько 100 мільйонів гривень.




один коментар
  1. Злодіі від влади ,може вже хватить лапшу людям на вух вішати ,чи знову під вибори хочете щось пообіцяти .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця