<

Українських дипломатів продовжують залякувати: закривавлений пакунок надіслали посольству у Греції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:35 | 12.12.2022 / Новини / /
Перегляди
49
/ Коментарі відсутні

12-го грудня посольство України у Греції отримало поштою закривавлений пакунок, ідентичний тим, що вже надсилали українським дипломатам в інших країнах.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, пише Європейська правда.

За його словами, посилка надійшла вранці, і це вже 28-ме таке відправлення для українських дипломатичних місій.

“Адреса відправника така ж як і на решті конвертів, які раніше надійшли до українських посольств та консульств: автосалон Tesla в німецькому містечку Sindelfingen. Грецька поліція розпочала слідчі дії. Очікуємо також пришвидшення розслідування з боку німецьких правоохоронців”, – зазначив Олег Ніколенко.

Загалом за останній час було вже 33 випадки погроз українським дипломатам у 17 країнах, з яких 1 замах на теракт, два повідомлення про мінування, один випадок вандалізму, одна письмова погроза та 28 закривавлених пакунків.

Нагадуємо, 30-го листопада і 1-го грудня два посольства України за кордоном, крім посольства Іспанії, отримали листи з «дуже конкретними погрозами». Йдеться про цілеспрямовану широкомасштабну кампанію проти України за кордоном.

Після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, Австрії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки. У пакунках знаходилися очі тварин.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер