<

Україна висилає майже весь персонал посольства Білорусі в Києві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:16 | 25.03.2022 / Новини / , , /
Перегляди
163
/ Коментарі відсутні

Міністерство закордонних справ України заявляє про рішення скоротити чисельність персоналу посольства білорусі в Києві до 5 осіб.

Про це йдеться в заяві речника МЗС Олега Ніколенка, яка є в розпорядженні УНІАН.

“Міністерство закордонних справ України сьогодні направило МЗС білорусі офіційну ноту про рішення української сторони скоротити кількість персоналу посольства білорусі в Україні до п‘яти осіб. Дипломатична акредитація решти співробітників білоруського посольства скасовується, а їхнє та членів їхніх родин перебування на території України оголошується небажаним”, – наголосив Ніколенко.

Крім того, речник зазначив, що після повернення білоруських дипломатів до України за принципом взаємності для них встановлюється дозвільний режим пересування за межі 40-кілометрової зони від центру міста Київ.

Також, відповідно до статті 25 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, МЗС України також анулювало екзекватуру почесного консула білорусі в м. Львів.

“Такі рішення є відповіддю нашої держави на недружні дії білорусі щодо співробітників дипломатичних установ України в Мінську та Бресті”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, МЗС застерігає білоруську владу, що будь-які її подальші недружні кроки щодо України отримають рішучу відповідь.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця