<

Україна переможе: позитивні новини 55 днів героїчної боротьби з окупантом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:47 | 19.04.2022 / Новини / /
Перегляди
402
/ Коментарі відсутні

19-го квітня минає 55-ий день, як росія підло напала на Україну. Попри те, що сусідня держава планувала захопити Київ за декілька днів, їхній план провалився. Українці об’єдналися, як ніколи. ЗСУ, тероборона та правоохоронці дають гідну відсіч другій армії світу та роблять надможливе, щоб їхнього сліду не залишилося на українській землі.

БУГ зібрав підбірку позитивних новин, щоб показати, як наші військові, згуртоване населення, волонтери та керівництво держави, кожен на своєму фронті розправляється із «братнім народом», який дурять та кидають в Україну, як гарматне м’ясо.

На Луганщині та Донеччині українські воїни розбили понад 30 одиниць техніки окупантів

На території Донецької та Луганської областей захисниками України за минулу добу відбито сім атак ворога, під час яких було знищено:

  • 10 танків,
  • 18 одиниць броньованої
  • 8 одиниць автомобільної техніки,
  • одну артилерійську систему,
  • один міномет противника з розрахунком.

Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було уражено 7 повітряних цілей:

  • 1 літак,
  • 4 БПЛА та
  • 2 крилаті ракети.

ЗСУ розгромили склад боєприпасів росіян

Десята Гірсько-штурмова бригада показала момент знищення складу боєприпасів російських військ, передає Укрінформ.

«Ось такий сучасний вигляд знищеного російського складу боєприпасів на нашій території. Це робота артилерії «Едельвейсів». Святковий пікнік до Великодня вдався на славу! Найсмачніше вже підсмажене та… знищене! Операція «маскування» від непрошених гостей провалилась, не почавшись», – зазначили у бригаді.

Полк “Азов” продовжує знищувати ворожу техніку

Відео зі знищення техніки окупантів, що проїжджає по вулиці, опублікували самі Азовці. Бійці розбили ворожий бронетранспортер пострілом з ручного гранатомета.

США, Канада та Великобританія надішлють Україні важку артилерію

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що його держава направить в Україну важку артилерію. Про це, як пише “Європейська правда“.

Він підкреслив, що найближчими днями буде більше деталей щодо поставки.

19-го квітня Трюдо провів розмову з лідерами НАТО та Європи на віртуальній зустрічі, організованій президентом США Джо Байденом, щодо війни в Україні. Його заява прозвучала незадовго після того, як Джо Байден підтвердив, що Сполучені Штати направлять більше артилерії в Україну. Прем’єр Британії Борис Джонсон після розмови лідерів також заявив, що війна стає артилерійським конфліктом, тому Британія надасть Україні артилерію.

Над Одесою збили ворожий безпілотник «Орлан-10», на Луганщині нацгвардієць збив російський безпілотник з АК-74

19-го квітня у небі над Одесою воїни зенітного ракетного підрозділу Повітряних Сил ЗСУ знищили ворожий безпілотник «Орлан-10», – повідомили на фейсбук-сторінці повітряного командування «Південь».

Крім того, строковик Нацгвардії збив ворожий безпілотник на Луганщині. Гвардієць на псевдо «Клапан» збив вороже БПЛА, використавши лише свою штатну зброю АК-74.

Жменька обгорілих уламків і попіл – це все, що лишилося після влучної стрільби солдата Нацгвардії від повітряного розвідника.

Відбувся п’ятий обмін полоненими: 76 українців повертаються додому

Українська влада 19-го квітня провела п’ятий обмін полоненими з російськими окупантами, повернувши додому 76 українців.

Серед тих, кого зуміли обміняти, 60 військових, зокрема 10 офіцерів Збройних сил України. Також українська влада домовилась про повернення 16 цивільних осіб, яких російські окупанти захопили в заручники, – повідомила віце-прем’єр-міністерка Ірина Верещук

Поблизу Попасної воїни ЗСУ ліквідували найманців з Лівії

Бійці Збройних сил ліквідували військових найманців з Лівії, які воювали проти України. Про це повідомив офіцер ЗСУ та військовий блогер Анатолій Штефан.

«Але прижитись в Україні надовго їм не вдалось. Без акліматизації та належної вакцинації їх кинули в одну з найгарячіших точок російсько-української війни – під Попасну, де їх радісно зігріли та від душі нагодували свинцем українські воїни. І так буде з кожним, хто зі зброєю в руках прийде на нашу землю», – зазначив Штефан.

Фронтовий пес Патрон, який допомагає розміновувати території, став зіркою соцмереж

Сапери Державної служби України з надзвичайних ситуацій ретельно очищують територію населеного пункту Шестовиця, що на Чернігівщині. Компанію рятувальникам склав уже легендарний пес-піротехнік Патрон.

ДСНС зазначили, що у населеному пункті досі багато розбитих танків та бронемашин окупантів. Крім того, рятувальники продовжують виявляти величезну кількість снарядів, мінометних мін, гранат та патронів, які залишили російські війська. Рятувальники та пес Патрон разом знешкоджують техніку окупантів.

Українські воїни ліквідували ватажка «ЛНР»

Під час боїв біля Кремінної Луганської області українські військові ліквідували одного з ватажків бойовиків самопроголошеної “ЛНР” Михайла Кіщика, позивний “Міша Чечен”. Про це пише ВВС Україна з посиланням на допис “голови уряду” “ЛНР” Сергія Козлова.

За його словами, Кіщик з іншими бойовиками потрапили в оточення біля Кремінної. В ході бою з українськими військами командира “ЛНР” убили.

Українська армія звільнила від окупантів понад 900 населених пунктів

На територіях Житомирської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей деокуповано понад 900 населених пунктів.

Про це під час брифінгу повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

«На деокупованих територіях Житомирської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей розташовано понад 11 тисяч населених пунктів. Понад три тисячі з них перебували або ще перебувають під окупацією. Наразі деокуповано 919 населених пунктів», – зазначив Тимошенко.

Це далеко не всі досягнення і перемоги на 55-ий день війни. Дякуємо українським захисникам за такі позитивні новини. Дякуємо їм за щоденний важкий внесок у майбутню перемогу над російським окупантом. Дякуємо за наближення цієї перемоги. Слава Україні! Слава Захисникам!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця