<

Українці все більше схильні до депресій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:22 | 24.02.2017 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

За офіційними даними, в Україні на депресію страждає 6,3% населення. Всього ж у світі більш ніж 300 млн жителів страждають від цього психічного порушення, повідомляють у Всесвітній організації охорони здоров’я. Також у ВООЗ привертають увагу до стрімкого поширення цього захворювання: з 2005 по 2015 рік кількість випадків депресії у всьому світі зросла на 18%.

Однак це тільки офіційні дані. Через стигматизацію, що все ще нерідко супроводжує депресію, багато хто не визнають того, що хворі і не звертаються за лікуванням. Депресія відрізняється від звичайних коливань настрою. Вона провокує стійке відчуття печалі, що триває два тижні або довше, і впливає на здатність успішно функціонувати на роботі, в навчальному закладі або вдома, – повідомляє Корреспондент.

Ефективні форми лікування включають психосоціальну допомогу і медикаментозне лікування. Перший крок до такого лікування – визнати наявність депресії і звернутися по допомогу.

Медики зазначають, що депресія є результатом складної взаємодії соціальних, психологічних і біологічних факторів. До 20 відсотків породіль відчувають післяпологову депресію. Крім того, ризик виникнення цього порушення може зростати через такі фактори, як економічні негаразди, безробіття, стихійні лиха і конфлікти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця