<

Українці відмовляються від субсидій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 16.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

З 1 січня Міністерство фінансів України почало верифікацію стану всіх отримувачів субсидії.

У випадку, якщо отримувач субсидії надав про себе не правдиві відомості, субсидія буде скасована, а брехун змушений буде повернути надані державою кошти у двократному розмірі, – йдеться на сайті Znaj.ua.

За даними міністерства соціальної політики, нині субсидії в Україні отримують 5,4 млн. родин. Тож на більшість з них чекають неприємності – адже більшість українців працюють нелегально та мають нелегальні доходи.

До 1 січня простежити за нелегальними доходами українців держава не могла. Але 24 грудня Верховна рада прийняла закон “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України”. 31 грудня Президент підписав цей закон.

Документом, зокрема, визначається право держави отримувати інформацію, яка має банківську таємницю, при реалізації повноважень за контролем та виконанням бюджетного законодавства в частині моніторингу пенсій, пільг, субсидій та інших соціальних виплат. А це означає, що Мінфін і інші контролюючі органи зможуть отримати банківські дані про громадянина.

Юрист Вадим Хабібулін пояснює, що новим законом громадян фактично позбавили банківської таємниці. “Цей закон – пастка. Одна справа перевірити депозит, а інша справа – отримати дані про купівлю валюти. Адже при покупці валюти в банку, працівники банку роблять ксерокопію паспорту та мають усі дані клієнтів. Тепер чиновники з легкістю можуть зробити запит по банках не лише на отримувача субсидії, а й на членів його родини, та позбавити субсидії за приховані доходи”, – пояснює юрист.

Хабібулін стверджує, що після численних звернень до уряду норму про подвійне відшкодування субсидії зняли. Тепер нечесний користувач субсидією змушений буде повернути лише повністю субсидію і, можливо, штраф за свою нечесність.

Так що незабаром на українців чекають судові позови про зняття субсидії та її відшкодування, а також активізація колекторських компаній.




один коментар
  1. Давно пора ,а то має хату в три єтажа, два буса,поляків своїми папіросами травить.Хвалиться ,що в банку 10000000 на рахунку.А як за послуги платити ,то бідоття,безробітний.А хто легально працює то і субсидія не виходить,бо на брехливе бидло вся пішла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця