<

Українці не шкодують грошей на покупки в Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:26 | 9.10.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Українці складають п’яту частину всіх іноземців, які прибувають до Польщі, але за показником витрат грошей за одну поїздку є беззаперечними лідерами.

Про це повідомив голова Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в себе у Facebook, – повідомляє Корреспндент.

“Один українець за одну поїздку залишає в польських магазинах, кафе і готелях понад 5,6 тис. грн, що за даними ІІ кварталу 2017 року, практично становило 80% середньої заробітної плати громадянина нашої країни. Саме те, що українці залишають у Польщі всю свою зарплату, дивує поляків”, – написав він.

За його словами, за ІІ квартал 2017 року українці залишили в Польщі близько $0,5 млрд. При цьому пік покупок припадає на IV квартал. За останні три місяці минулого року українці залишили в Польщі близько $0,66 млрд, поступившись тільки мешканцям Німеччини. Гроші українців складають 28% витрат усіх іноземців, тоді як частка німців становила 40%.

При цьому у 2016 році українці, які працюють за кордоном, перевели в Україну до $7 млрд. У тому ж році тільки в Польщі наші громадяни залишили близько $2,2 млрд.

“Окрім низьких цін, покупки в західного сусіда привертають тим, що, купивши в одному магазині на 1460 грн, маєш можливість скористатися Tax Free, тобто повернення ПДВ у розмірі від 5% до 23% залежно від категорії товару. Гроші можна повернути і в тому самому магазині, де ви купували товар, протягом трьох-семи місяців. Це стимулює повернення покупців у Польщу, які бувають там по кілька разів за рік, кожен раз залишаючи гроші”, – додав Дорошенко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця