<

Українських біженців в Польщі немає, – Дещиця

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:46 | 20.01.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Посол України в Польщі вважає, що Варшава маніпулює дискусією про мігрантів, називаючи українських трудових мігрантів біженцями.

У Республіці Польща (РП) немає біженців з України, а українські трудові мігранти, які офіційно знаходяться в країні, мають хорошу репутацію, працюють на зростання економіки Польщі і не отримують жодної соціальної допомоги від польської влади. Про це заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, коментуючиУкрінформу слова глави польського уряду Беати Шидло про “мільйон біженців” з України.

“Насправді в Польщі немає біженців з України. У Польщі знаходиться, можливо, до мільйона людей – українських робітників, які прибули і знаходяться тут легально і які займають ті робочі місця і вакансії, що вивільнилися в Польщі після того, як мільйони поляків виїхали за кордон у пошуках кращої роботи”, – підкреслив Дещиця.

Він зазначив, що українські трудові мігранти не тільки не просять соціальної допомоги, як це передбачено статусом біженця, але й платять у Польщі податки, мають хорошу репутацію і високу кваліфікацію.

“У тому числі завдяки їм польська економіка продовжує перебувати на високому рівні розвитку”, – констатував український дипломат.
Він додав, що крім трудових мігрантів у Польщі також знаходиться значна група українських студентів. Більшість з них, як і робітники, також не отримують жодної соціальної підтримки від польської держави, а самі оплачують своє навчання, підтримуючи у такий спосіб польські виші у фінансовому плані.
Посол України в РП припустив, що називаючи українських трудових мігрантів “біженцями”, польська влада використовує це як аргумент в дискусії про розподіл біженців між країнами ЄС.
“Напевно, полякам вигідно розповідати про те, що у них вже нібито є проблеми з біженцями з України. У такий спосіб просто використовується факт перебування українських трудових мігрантів у Польщі як противага аргументам в дискусії в рамках ЄС щодо прийому біженців”, – підкреслив Дещиця.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця