<

Українського моряка в Греції засудили до 180 років в’язниці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:12 | 13.03.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Суд у Греції 12 березня засудив українського моряка Дениса Бровченка до 180 років в’язниці за незаконне перевезення сирійських біженців.

Про це повідомляє ТСН.

Як зазначається, громадяни ЄС і турки, затримані за такими ж обвинуваченнями, відбуватимуть у грецьких в’язницях лише по кілька років.

На думку Бровченка, проблема в тому, що дипломати інших країн, на відміну від українських, якимось чином домовляються з грецькою владою щодо своїх громадян.

“Усі були затримані береговою охороною під час перевезення біженців з Близького Сходу до Італії морським шляхом. Зараз це поширена вакансія в Європі. А ось наслідки є шокуючим сюрпризом для кожного – довічне ув’язнення”, – заявив він.

Бровченко також додав, що місцева влада не дає громадянам України можливості захистити себе, а представники українського консульства “ігнорують усі наші багаторазові прохання про допомогу, такі як юридична підтримка чи хоча б візит і консультація”.

“Ми не знаємо, що зазначено в наших свідченнях, за якими статтями нас звинувачують, як захищатися в суді. Ніхто з нас раніше не мав проблем із законом! Усі опинилися тут, допомагаючи людям бігти від війни в Європу, яка їх приймає. Непомірний злочин, хіба ж ні? Не суперечимо: закон був порушений – і за це потрібно понести покарання, але воно непорівнянне з учиненим”, – підкреслив українець.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця