<

Україна заборонила в’їзд меру польського Перемишля

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:36 | 17.01.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Меру польського міста Перемишль Роберту Хомі заборонили в’їзд в Україну.

Заборона була видана влітку минулого року, уточнила Європейської правді прес-секретар СБУ Олена Гітлянська у вівторок, 17 січня.

За її словами, такі заходи щодо поляка були прийняті в інтересах убезпечення нашої держави.

Раніше сьогодні про заборону на в’їзд в Україну Хомі повідомив польський ресурс Zycie Podkarpackie. За інформацією видання, мера не пустили сьогодні на кордоні, коли він їхав у нашу країну на запрошення української сторони.

“Роз’яснення на кордоні тривали півгодини. Потім я отримав офіційний документ українською мовою, виданий СБУ, що мені заборонений в’їзд на територію України. Пояснення дуже небагатослівні, прикордонник посилається на якісь скупі рекомендації, видані центром”, – цитує видання Хому.

Сам Хома назвав цей вигук принизливим. “Про зазначені події під час маршу я дізнався зі ЗМІ, соцмереж. Я поділяю вашу стурбованість, особливо тому, що я особисто брав участь у марші і не чув вигуку, який мав би пролунати під час маршу біля українського Народного дому”, – написав Хома в листі генконсулу України в Любліні Василю Павлюку.




коментарів: 2
  1. Маємо те що маємо тому залишились і без крима і з війною на сході, країною повинні керувати люди з головою, а не з одними емоціями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця