<

Україна представила своє розслідування катастрофи Боїнга

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:57 | 13.10.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Літак був збитий російською ракетою з міста Сніжне (Донецька область), сказано в звіті.

Боїнг був збитий ракетою російського виробництва, запущеної з установки “Бук” з непідконтрольних Києву територій, заявив голова урядової комісії з розслідування Геннадій Зубко, – повідомляє Корреспондент.

“… Це територія, підконтрольна проросійським бойовикам… встановлено, що це російська ракета “Бук-1″. З цього ролика ви також бачите, що це спланований теракт, який стався на непідконтрольній українській владі території. На ролику також чітко видно, що ракета була запущена з району міста Сніжне”, – сказав він на брифінгу в Києві.

Зубко наголосив, що ракета була запущена навпроти літака, “траєкторія її польоту доводить, що вона повинна була вразити саме пілотів літака, щоб зробити неможливою навіть аварійну посадку літака”.

“Саме за наявною у нас інформацією, по траєкторії і по тій катастрофі в цілому, яка мала місце, чітко видно, де була запущена ракета, з якого озброєння. Траєкторії і точки були відпрацьовані нами паралельно, нашої робочої комісією, і збіглися з технічним звітом , який був підготовлений Нідерландами”, – сказав він.

За словами Зубка, Україна також очікує від нідерландської сторони завершення розслідувань катастрофи Боїнга в лютому наступного року, але воно може бути продовжено.

“Кримінальне розслідування проводиться і буде завершено практично в лютому 2016 року”, – припускає він.

При цьому він підкреслив, що всі рекомендації Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) з управління повітряним простором України і обмеженням на польоти в ньому на момент аварії літака “Боїнг” “Малайзійських авіаліній” 17 липня 2014, були виконані.

“Рекомендації ICAO, які були надані, були всі виконані”, – сказав він.

Зубко зазначив, що Україна поступово закривала коридори повітряного простору до позначки 9750 м.

Віце-прем’єр підкреслив, що потрібно спільно довести необхідність внесення змін до рекомендації ICAO, і що Україна виконала всі “можливі і неможливі” умови того, що вона могла зробити в односторонньому порядку для того, щоб упередити такі катастрофи.

“Я можу сказати, що в даний час над небом України ще перебуває досить багато літаків, але ця установка була доставлена в одноденний строк на те місце, де вона була використана і був здійснений цей терористичний акт”, – зазначив він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця