<

Україна починає консультації в ООН для введення миротворців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:23 | 20.02.2015 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Постпред України в ООН запевнив, що є всі аргументи, щоб просувати ініціативу про введення миротворців.

Україна розпочала консультації в ООН з партнерами щодо введення миротворців у зону конфлікту на Донбасі, повідомив представник України в Раді Безпеки Юрій Сергєєв виданню Голосу Америки.

“Є рішення. З самого ранку ми почали консультації тут, у секретаріаті ООН, і з нашими партнерами щодо вироблення тактики, як виконати це рішення. Від нас сьогодні до кінця дня будуть внесені пропозиції для керівництва щодо наших тактичних кроків”, – сказав він.

На думку Сергєєва, українська сторона має аргументи для того, щоб просувати ініціативу про введення миротворців в ООН.

“У цілому всі розуміють позицію, яка була проголошена РНБО, розуміють, що Мінські домовленості опинилися під загрозою (зриву) у зв’язку з невиконанням їх російською стороною і підписантами Мінських домовленостей з Луганська та Донецька. І тому, щоб врятувати весь мінський процес і допомогти імплементувати ці домовленості, потрібні сторонні зусилля”, – наголосив постпред України в ООН.

Сергєєв додав, що, ймовірно, Росія буде протидіяти ухваленню цього рішення. “Ми розуміємо, що може бути блокування, але є інші тактичні кроки, як обійти право вето”, – зауважив він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця