<

Україна отримала 65 місце у рейтингу дотримання гендерної рівності

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:15 | 19.12.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Україна посіла 65-е місце серед 149 країн у світовому рейтингу дотримання гендерної рівності. Про це йдеться у дослідженні, проведеному Всесвітнім економічним форумом (WEF).

Україна має найкращу ситуацію щодо рівності можливостей статей у сфері освіти: за цим показником країна посідає 26-те місце у світі, – передає Громадське.

Щодо охорони здоров’я гендерна рівність країни оцінюється гірше — 56-те місце. Найгірший результат Україна продемонструвала в галузі політики — тут вона посідає 105 сходинку.

Очолила цьогорічний рейтинг Ісландія. У першу п’ятірку потрапила також Норвегія, Швеція і Фінляндія і Нікарагуа. У першу десятку рейтингу також потрапили африканські держави (Руанда, 6-а, Намібія, 10-а), а також східноазійська країна — Філіппіни (8-е місце). Крім того, в першій десятці — Нова Зеландія (7-е місце) й Ірландія (9-е).

Росія у рейтингу дотримання гендерної рівності посіла 75-е місце, Сполучені Штати — 51-е.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року в Україні жінка вперше отримала військове звання генерала. 5 вересня уряд затвердив стратегію протидії дискримінації жінок в Україні.

За словами першої віце-прем’єрки України з питань євроінтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, жінки складають 55% населення України та 67% економічно-активного населення України.

У серпні президент України повідомив, що жінки-військовослужбовці вперше візьмуть участь у параді на День незалежності України 24 серпня. Вони пройдуть окремою колоною.




один коментар
  1. Все в Україні супер, скрізь, куди не глянь краса і порядок. Лишилось тільки вирішити питання гендерної рівності…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок