<

У Волинській області найбільше людей гине у воді та ДТП

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:44 | 23.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На Волині, окрім ДТП, найбільше людей гине у воді. Про це стало відомо сьогодні, 22 лютого, під час оперативної наради в голови Волинської ОДА.

Начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук повідомив, що на водних об’єктах краю у 2011-2015 роках загинуло 267 особи, у тому числі 23 дитини. За одинадцять місяців 2015 року на водних об’єктах загинула 41 особа, в тому числі 5 дітей – пише Слово Волині.

Зі слів посадовця, кількість загиблих на воді поступається тільки кількості загиблих у дорожньо-транспортних пригодах.

Зважаючи на кількість нещасних випадків на водних об’єктах, ефективність діяльності системи забезпечення безпеки людей та відповідних служб у сфері здійснення запобіжних та профілактичних заходів не повною мірою відповідає вимогам сьогодення.

Тож, давно назріла необхідність відпрацювання нових підходів у сфері запобігання загибелі людей на водних об’єктах, запровадження в області попереджувальних заходів.

Для вирішення цих проблем у 2016 році заплановане створення 5 місць масового відпочинку населення на водоймах. На це з бюджету можуть виділити півмільйона гривень.

Ще майже 6 мільйонів гривень владці хочуть витратити на забезпечення функціонування місць масового відпочинку населення на водних об’єктах у наступні 5 років. Всього утримуватимуться 49 водойм на території краю.

Усі ці заходи заплановані в рамках проекту «Комплексної регіональної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеруу Волинській області на 2016-2020 роки», який розглянуть на найближчій сесії обласної ради.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця