<

У Волинській області катастрофічно низький рівень виконання мобілізаційних завдань

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:57 | 11.07.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Головне – координація дій і результат.

Саме цією фразою голова облдержадміністрації Володимир Гунчик визначив чи не найважливіше завдання для представників виконавчої влади – облдержадміністрації та райдержадміністрацій, говорячи про необхідність виконання безпекових завдань Президента України Петра Порошенка. Відповідну тему зачепили під час засідання ради оборони області, що відбувалося у режимі селекторної наради

Нагадаємо, нещодавно під головуванням Гаранта Конституції відбулися наради у Львові та Одесі, де Петро Порошенко особливо наголошував: необхідно повернути кримінальну відповідальність за контрабанду, закрити потоки контрафакту, посилити роботу щодо викорінення корупції та зловживань тощо. Лише два тижні дав Президент, аби на території областей представники влади, об’єднавши зусилля із правоохоронцями, силовиками та іншими компетентними структурами, навели лад. Відповідно волиняни такі непрості, але надактуальні теми обговорили під час попереднього засідання ради оборони області, а згодом – під час міжвідомчої наради у прокуратурі області. Тоді керівництво області чітко окреслило коло завдань. Нині ж Володимир Гунчик знову повернувся до обговорення відповідних проблем. Зокрема, коротко поінформував присутніх, на чому особливо акцентував Президент під час зустрічі в Одесі з головами облдержадміністрації, керівниками правоохоронних та силових структур держави, – інформує прес-служба Волинської ОДА.

– Президент детально проаналізував стан справ щодо виконання його завдань та доручень, даних у Львові, – підкреслив Володимир Петрович. – Не все виконано, але певні кроки зроблено. Зокрема, досягнуто домовленостей про роботу спільних пунктів пропуску із західними країнами-сусідами. Разом із тим, Глава держави просив максимально прискорити процес, де є можливість. Ми маємо відповідний досвід: під час проведення «Євро-2012» волинські прикордонники та митники працювали спільно з польськими колегами й проблем не виникало. Тому варто звернути на це увагу.

Одначе, аби робота в цьому напрямку та інших, на яких наголошував зокрема й Президент України, була ефективною й велася без затягування в часі, всі компетентні служби та відомства повинні об’єднати зусилля. Така позиція глави Держави. На цьому також акцентував керівник найвищої виконавчої гілки влади в області.

– Без координації дій діла не буде, – зауважив Володимир Гунчик. – Президент України Петро Порошенко сказав, що на рівні держави є розуміння між силовими структурами. Разом із тим акцентував на ролі виконавчої влади. Тож головне завдання влади – облдержадміністрацій та райдержадміністрацій – саме координація дій.

Спрацювати волиняни в контексті безпекових питань повинні оперативно, позаяк наприкінці липня чи в перші дні серпня Глава держави знову збере голів облдержадміністрацій. Останнім доведеться звітувати.

Нині ж, під час засідання ради оборони, обговорили значно ширший спектр питань. Зокрема – про вручення нагород загиблим військовослужбовцям, військово-патріотичне виховання, виконання завдань шостої хвилі мобілізації тощо.
Тож нагороди родинам загиблих Героїв, відповідно до вказівки голови облдержадміністрації, будуть вручати не кулуарно й тихцем, а за присутності громади, представників влади, місцевих активістів та журналістів.

Окрім того, наголосив Володимир Гунчик і на необхідності продовження роботи щодо формування обласної програми військо-патріотичного виховання.

– Думаю, є потреба звернутися до Президента України та Прем’єр-міністра з проханням включити до проекту Державного бюджету на 2016 рік тематичну програму військово-патріотичного виховання, – зауважив голова облдержадміністрації. – Можливо, держава вирішить запустити масштабний проект, спрямований на військово-патріотичне виховання. Тоді фінансуватимуться відповідні заходи на трьох рівнях: державному, обласному та районному.

Поки ж держава вимагає виконання мобілізаційних завдань, позаяк ситуація на Сході країни – доволі серйозна. Варто наголосити, що для Волині у рамках 6-ї хвилі мобілізації зменшено мобілізаційне навантаження на 11%. Попри те картина на теренах краю не надто оптимістична й доволі строката: окремі райони активно працюють у розрізі мобілізації, тоді як інші фактично саботують відповідну роботу. А між тим процес ротації у зоні АТО можливий лише тоді, коли в лавах української армії буде нове поповнення.

У обласному військкоматі констатують, про катастрофічно низький рівень виконання мобзавдань у містах Володимир-Волинський та Ковель, а також у Камінь-Каширському, Ратнівському та Старовижівському районах. При цьому об’єктивних причин роботи зі знаком мінус керівництво міст та районів так і не озвучило. Відтак у відповідь Володимир Гунчик зауважив: лише четверо голів райдержадміністрацій отримали надбавку за інтенсивність до заробітної плати, решта через невиконання мобзавдань були позбавлені відповідної можливості. Але, якщо покарання копійкою не дає результату, то, на думку керівника найвищої виконавчої гілки влади краю, постає запитання: чи здатні окремі керівники виконувати покладені на них державою завдання й чи не варто говорити про кадрові зміни.

Всі шанси дістати на горіхи є у військових комісарів Ковельського, Луцького та Ратнівсько-Старовижівського військкоматів. Під час наступного засідання ради оборони вони повинні звітувати, акцентуючи на проблемних питаннях та окреслюючи шляхи їх вирішення.

Завершили засідання ради оборони бурштиновою темою. Голова облдержадміністрації повідомив, що під його головуванням буде утворено оперативний штаб. До його складу заплановано ввести не лише керівництво правоохоронних та силових структур, прикордонників, представників ДСНС, а також громадських організацій та актив місцевих громад, які потерпають від незаконного видобутку сонячного каменю.

– Питання розростається у геометричній прогресії, – резюмував Володимир Гунчик. – Вже є інформація, що почали копати у Ратнівському та Шацькому районах. Тож, оперативний штаб повинен збиратися щотижня й перше його засідання, переконаний, має бути не в цій залі, а безпосередньо на місці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця