<

У Волновасі вшанували пам’ять капітана СБУ Віктора Мандзика

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:27 | 25.08.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Про подвиг волинянина Віктора Мандзика, капітана Служби безпеки України, який героїчно загинув на сході, виконуючи свій службовий обов’язок, відтепер нагадуватиме пам’ятна дошка, встановлена у Волновасі на Донеччині у День Незалежності України.

Оперативник управління СБУ у Волинській області був відряджений в район проведення АТО на початку року. Іспит на мужність і професійність він склав під час однієї з перших своїх спецоперацій із затримання бойовика т.зв «ДНР». Зловмисник чинив збройний опір і кинув у бік опергрупи бойову гранату. Миттєво зреагувавши, Віктор відкинув її убік, врятувавши життя побратимів, – повідомили у прес-центрі СБУ.

Офіцер загинув у березні під час чергового завдання, коли припиняв «контрабанду» через лінію зіткнення. Незаконні перевізники вантажів на окуповану терористами територію й ті, хто їх намагався кришувати, діяли підступно й зухвало.

Указом Президента України Віктор Мандзик нагороджений орденом за мужність ІІІ  ступеня (посмертно).

На урочистому відкритті меморіального знаку булиприсутнібойовіпобратимизагиблого, представникимісцевоївлади та духовенства.

Колеги Віктора Мандзика наголошували, що відкриття меморіального знака саме у день найбільшого державного свята є символічним. За їхніми словами, сьогодні ситуацію з «контрабандою» через лінію розмежування вдалося докорінно переломити у бік вимог закону, і вони щодня дають новий бій корупції та зловживанням у районі проведення АТО, захищають безпеку держави.

IMG_0840
IMG_0845
IMG_0849
IMG_0870
IMG_0872
IMG_0875
IMG_0884
IMG_0887
IMG_0893
IMG_0894




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця