<

У Туреччині через вибух на шахті загинули 40 людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:33 | 16.10.2022 / Новини / , , /
Перегляди
105
/ 1 коментар

Кількість загиблих в результаті вибуху на шахті на півночі Туреччини, за останніми даними, зросла до 40 осіб. Рятувальні роботи тривають.

Вибух прогримів 14 жовтня о 18:15 за місцевим часом на державній вугільній шахті TTK Amasra Muessese Mudurlugu в провінції Бартін на Чорноморському узбережжі Туреччини, повідомляє ВВС, – предає УНІАН.

На момент вибуху в шахті перебувало близько 110 осіб. З них вижили 58, повідомив сьогодні вранці міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу. Багато з тих, що вижили отримали серйозні травми.

Для екстреної допомоги пораненим була задіяна авіація. Бригади рятувальників працювали всю ніч, намагаючись знайти серед завалів тих, що вижили.

За словами міністра, пошукові роботи тривають.

На відеокадрах з місця події видно, як рятувальники виводили на поверхню покритих чорним пилом шахтарів, а стривожені рідні гірників у відчаї чекали новин неподалік.

За даними Сойлу, вибух стався на глибині близько 300 м. Нижче цієї позначки могли працювати 49 осіб.

Причини вибуху поки не встановлені, місцева прокуратура почала розслідування.

За словами міністра енергетики Туреччини Фатіха Донмеза, деякі фактори вказують на те, що це міг бути вибух метаноповітряної суміші.

На місце трагедії вилетів президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, який скасував заплановані на суботу заходи.

Раніше у своїх соцмережах він пообіцяв державну допомогу сім’ям жертв і заявив, що винні навіть у найменших халатностях понесуть відповідальність.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця