<

У Саудівській Аравії будують місто-стіну в пустелі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:20 | 27.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
967
/ Коментарі відсутні

Нещодавно оприлюднені кадри з дрона свідчать про те, що Саудівська Аравія все ж розпочала будівництво в пустелі давно обіцяного мегаполісу The Line. Воно розташовуватиметься в північно-західній провінції Табук.

Нині серед пустелі біля Червоного моря екскаватори копають широкі траншеї завдовжки 170 кілометрів і заввишки до 500 метрів, повідомляє Dezeen.

Місто буде розраховане на проживання 9 млн людей.

«Роботи також можуть свідчити про підготовку до системи підземного транспорту, яку планується побудувати під довжиною міста», ‒ повідомляє видання.

Про будівництво «міста майбутнього» було оголошено 24-го жовтня 2017 року саудівським кронпринцем Мухаммедом ібн Салманом на конференції майбутніх інвестиційних ініціатив в Ер-Ріяді.

«Незалежно від його розміру, він в кінцевому підсумку продемонструє, що у світі є людський потенціал, технології та прагнення до революції нашого нинішнього способу життя», – сказав виконавчий директор Неом з питань міського планування Тарека Каддумі.

Водночас експерти назвали цілі проєкту нереалістичними, а запропоноване місто The Line – непридатним для життя.

The Line – це один із низки проєктів, з яких складається Неом, загальною вартістю 500 мільярдів доларів. Основна його мета – створення туристичного міста з простором для роботи, розваг і життя на основі штучного інтелекту, де все буде доступним за 5 хвилин ходьби. Громадський транспорт має пов’язати будь-які точки міста за 20 хвилин.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця