<

У рамках робочої поїздки на Волинь Президент відвідав «Ягодин»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:48 | 24.05.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У рамках робочої поїздки на Волинь Президент України Петро Порошенко побував на території МПП «Ягодин».

Президент оглянув територію міжнародного автомобільного пункту пропуску, ознайомився з інформацією щодо пропускної здатності об’єкта, а також поцікавився умовами роботи волинських митників та прикордонників, – повідомляють у прес-службі Волинської ОДА.

Інформував Президента начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький. Зокрема, наголосив, що пункт пропуску «Ягодин» є найпотужнішим пунктом пропуску на західному кордоні України, що розташований на трасі міжнародного значення М-07 Київ – Ковель – Ягодин, яка є найкоротшим шляхом із Києва до Варшави, Берліна і Парижа та лежить на двох головних маршрутах: міжнародний транспортний коридор Гданськ-Одеса та міжнародний транспортний коридор Європа-Кавказ – Азія, що є відгалуженням міжнародного транспортного коридору Європа – Азія.

«Впровадження безвізового режиму призведе до суттєвого зростання транспортного навантаження на інфраструктуру Волині та збільшення пасажиропотоку через територію області, сприятиме розвитку багатьох сервісів, дасть поступальний імпульс малому і середньому бізнесу. Відповідно зростуть надходження до скарбниці громади, з’являться додаткові можливості фінансування інфраструктурних і соціальних проектів у багатьох районах, в тому числі транспортні маршрути та відповідні торгівельно-сервісні зони в місцях транзитних сполучень та значних транспортних розв’язок. Без сумніву існує величезне гуманітарне значення для кожного українця від реалізації рішення про безвізовий перетин кордону з ЄС. Воно має особливе політичне забарвлення і є безальтернативним каталізатором для розвитку політичної культури, зокрема, для волинянина, які завдяки «безвізу» отримають вільний доступ до участі в діяльності територіальних громад щодо грантових проектів ЄС та реалізації транскордонних проектів. Революційні зміни в головах українців відбудуться завдяки дуже простим речам та можливості рівного доступу до інформаційних та фінансових ресурсів європейської спільноти, що реально впливають на процеси розвитку територій», – зазначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Окрім того, на завершення перебування на території пункту пропуску, Глава держави особисто поспілкувався із громадянами – учасниками прикордонного руху.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця