<

У проекті бюджету на 2017 рік заплановано спрямувати 1,8 мілярда на фінансування вугільної галузі України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:33 | 20.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Кабінет міністрів у проекті бюджету на 2017 рік планує спрямувати 1,8 млрд грн на фінансування вугільної галузі України, а саме на реструктуризацію шахт і підтримку шахтарів.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час презентації проекту державного бюджету України на 2017 рік. «Ми передбачаємо кошти на реструктуризацію шахт і на те, щоб підтримати шахтарів у такий складний період часу. З одного боку, ми будемо проводити реструктуризацію шахт, а з іншого – будемо підтримувати галузь… Ми спрямовуємо на ці цілі майже 2 млрд грн, а точніше 1,8 млрд грн», – сказав Гройсман. Також прем’єр-міністр відзначив, що в результаті такого фінансування вугільна галузь буде модернізована, а Україна отримає можливість конкурувати на ринку вугілля, – повідомляє УНІАН

Як повідомляв УНІАН, 31 березня 2016 року парламент із статті бюджету «Реструктуризація вугільних підприємств» (загальна сума 350 млн грн) переспрямував 250 млн грн на дотації держшахтам, а ще 100 млн грн – на будівництво шахти №10 «Нововолинська». Таким чином були витрачені кошти, які призначалися на проведення реструктуризації. Наприкінці травня міністр енергетики Ігор Насалик озвучив основні положення майбутньої програми реформування державної вугільної сфери, а саме він заявляв, що Міненерговугілля має намір ліквідувати 11 державних шахт і ще 15 підготувати до приватизації. При цьому він зазначив, що 7 перспективних шахт міністерство має намір залишити у державній власності. Наприкінці червня Гройсман заявив про необхідність проведення якісної реструктуризації вугільної галузі та вирішення питань виплати зарплат шахтарям. Проблема заборгованості по зарплаті постійно обговорювалася протягом останніх місяців у зв’язку з пікетами шахтарів біля будівлі Міненерговугілля. На цьому тлі на початку березня міністерство виділило 63,7 млн грн держпідприємствам «Львіввугілля», «Волиньвугілля», «Лисичанськвугілля» і «Первомайськвугілля». Також Насалик обіцяв до Дня шахтаря (наприкінці серпня) повністю погасити борги із зарплати, для чого Міністерство фінансів виділило ще 200 млн грн. 9 вересня міністр енергетики повідомив, що обсяг заборгованості із зарплат знову зріс до 355 млн грн.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця