<

У Німеччині картину Моне, вартістю понад 110 мільйонів доларів, облили картопляним пюре

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 25.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
193
/ Коментарі відсутні

Активісти групи Letzte Generation («Останнє покоління») в неділю облили картопляним пюре картину «Стоги сіна» французького імпресіоніста Клода Моне, що експонується в музеї Барберіні в Потсдамі.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Bild.

Як випливає з відео акції, поширеного самими активістами, двоє з них облили картину Моне, після чого приклеїли свої долоні до стіни біля твору мистецтва. Усього в акції брали участь четверо представників Letzte Generation.

«Люди голодують, люди замерзають, люди помирають – ми перебуваємо в кліматичній катастрофі, а все, чого ви боїтеся, – томатний суп або картопляне пюре на картинах… Ця картина не матиме значення, якщо ми будемо змушені боротися за прожиток», – заявила одна з активісток.

Прессекретарка музею Барберіні Каролін Штранц підтвердила, що на картину «Стоги сіна» було вилито картопляне пюре. Шкоду, завдану полотну Моне, ще будуть оцінювати.

Картина Моне із серії «Стоги сіна» перебуває в постійній експозиції музею Барберіні з колекції мультимільярдера Хассо Платтнера, який придбав полотно на аукціоні у 2019 році за 110,7 мільйона доларів.

Дії Letzte Generation різко розкритикував мер Потсдама Майк Шуберт, назвавши їх «культурним варварством», а також міністерка культури землі Бранденбург Маня Шюле.

Подібні акції під гаслом «Що дорожче – мистецтво чи життя?» рух Letzte Generation проводить регулярно, привертаючи увагу до проблем клімату.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця