<

У Міноборони прокоментували падіння ракети С-300 на території Білорусі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:16 | 29.12.2022 / Новини / , /
Перегляди
649
/ Коментарі відсутні

Міністерство оборони готове до проведення в Україні розслідування інциденту, який стався 29-го грудня у небі над Білоруссю, і запросити до участі експертів з країн, які не пов’язані з підтримкою росії.

Про це повідомили у Міноборони.

“Українській стороні відомі відчайдушні й наполегливі прагнення кремля втягнути Білорусь у свою агресивну війну проти України. У цьому зв’язку українська сторона не виключає й свідомої провокації з боку держави-терориста росії, яка проклала такий маршрут для своїх крилатих ракет, щоб спровокувати їхнє перехоплення у повітряному просторі над територією Білорусі.

Українська сторона, залишаючи за собою безумовне право на оборону та захист власного неба, є, водночас, готовою до проведення в Україні об’єктивного розслідування інциденту, який стався 29 грудня у небі над територією Білорусі внаслідок відбиття масованого ракетного удару рф.

Україна готова запросити до участі у такому розслідуванні авторитетних експертів з числа держав, які не пов’язані з підтримкою держави-терориста росії у будь-якій формі”, – йдеться у повідомленні.

29-го грудня білоруська сторона висловила протест у зв’язку з порушенням цього дня повітряного простору Білорусі зенітною ракетою С-300, яка була випущена, як стверджується білоруською стороною, з території України.

У Міноборони зазначають, що міжнародне співтовариство має вдатися до більш рішучих дій, щоб позбавити росію можливостей продовжувати ракетний терор проти мирного населення і цивільних об’єктів України, а також, щоб посилити оборонний, протиповітряний та протиракетний потенціал України.

У відомстві додали, що Україна продовжує опір агресії, здійснюючи своє беззастережне право на самооборону, згідно зі статтею 51 Статуту ООН.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця