<

У Луцьку обговорили, як запобігти нелегальному видобутку бурштину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:56 | 12.08.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

В. о. міністра екології та природних ресурсів України Світлана Коломієць, нардеп Ігор Лапін, представники місцевої влади та громадські діячі обговорили, як вирішити проблему нелегального видобутку бурштину. Обговорення відбулося під час прес-конференції «Проблеми реформування геологічної галузі: волинські акценти», яка відбулася у вівторок, 11 серпня.

https://youtu.be/-A_jfgVrfLs
Усі присутні акцентували увагу на тому, що вирішення проблеми на пряму залежить від прийняття якісного профільного закону. «Видобуток бурштину потрібно врегулювати. Це ціла купа питань. Починаючи від технології видобутку, заборони помпового методу видобутку, рекультивація територій після видобутку і продовжуючи економічними питаннями» – зазначила Світлана Коломієць, – пише Громадське.Волинь.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик вважає, що методами заборони нічого не зміниш. «Ми на сесії обласної ради прийняли регуляторний акт, який практично унеможливлює незаконний видобуток бурштину. Проте, проблема залишатиметься, поки не будуть прийняті усі необхідні законодавчі акти» – заявив посадовець.

Начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига звернув увагу присутніх на те, що за незаконний видобуток «сонячного каміння» потрібно визначати жорстокішу відповідальність і визначити це порушення, як важкий злочин. Також очільник волинської міліції зазначив, що на даний час є проблема відсутності даних георозвідки Любешівського та Маневицького районів, де незаконно видобувають бурштин. Наявність таких даних значно полегшила б робото правоохоронців у виявленні незаконних «бурштинокопачів». Водночас, Петро Шпига заявив, що «На Волині немає масового видобування бурштину. Ми забезпечуємо належну охорону. В мене на постійній основі там працюють співробітники спецпідрозділу «Світязь» і група швидкого реагування».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця